Jake snage u tvrtki Lonia

Dragan Munjiza ulazi u Upravni odbor kutinske trgovačke tvrtke Lonia

''Moji su zadaci jasni, to je neizvršna funkcija, nisam zadužen za vođenje firme, nego da pomažem"
 CROPIX

Konzultant, menadžer i poduzetnik Dragan Munjiza, poznat i kao bivši šef Konzuma, odnedavno obnaša funkciju člana Upravnog odbora kutinske trgovačke tvrtke Lonia, jedne je od 26 članica hrvatskog udruženja trgovačkih kuća Ultra gros.

- Što se tiče trgovine i hrane, imam dosta iskustva za hrvatske uvjete i vjerujem da mogu pridonijeti. Moji su zadaci jasni, to je neizvršna funkcija, stoga nisam zadužen za vođenje firme, nego da pomažem. Osim toga, to se uklapa i u djelatnost moje tvrtke Jakov Viktor i moje djelovanje kao interim menadžera - kaže Munjiza, ujedno i partner u neprofitnoj udruzi Adriatic Temporary Management Club (ATMC), koju su osnovali on i stručnjak za energetiku Miro Skalicki.

Interim menadžment je, zapravo, privremeno zapošljavanje ili angažiranje iskusnog manadžera u cilju brzog i efikasnog rješavanja različitih poslovnih problema. Uglavnom se koristi za period od nekoliko tjedana do dvije godine. ATMC ima, stoga, za cilj okupljanja, razmjene iskustava, međusobnog savjetovanja i poboljšanja kvalitete rada privremenih, odnosno interim menadžera na području Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije.

- Želimo pomoći menadžerima koji žele raditi na projektni način i biti mjesto okupljanja. Također, želimo surađivati s head hunting agencijama, državnim ustanovama te tako pomoći ljudima s velikim iskustvom ili onima koji su u mirovini - ističe Munjiza, koji se već 12 godina bavi interim menadžmentom.

Taj je menadžer diplomirao na Ekonomskom fakultetu, na smjeru tržišnih komunikacija. Kasnije je završio još mnogo stručnih programa: INSEAD u Francuskoj i IEDC u Sloveniji, zatim program Store Wars i General Management. Usavršavao se i u Parizu, na Oxfordu i Bledu.

Svoju menadžersku karijeru započeo je 1991. godine u Atlantic grupi, gdje je radio 11 godina i prošao mnoge pozicije, od prodavača i komercijalista do potpredsjednika i jednog od članova Nadzornog odbora sestrinske tvrtke Montana. Za Agrokor, odnosno Konzum gdje je bio predsjednik Uprave, počeo je raditi 2002. godine. Istovremeno je bio i član Nadzornog odbora jedne od tvrtki unutar Agrokora iz koje je otišao 2007. godine te započeo s vlastitim projektom Jakov Viktor, koji je 2008. godine prerastao u istoimenu konzultantsku tvrtku, koja se bavi savjetovanjem u području menadžmenta i prodaje.

Nakon odlaska iz koncerna Agrokor postao je i član uprave za prodaju i marketing u Generalturistu, radio je i kao član Nadzornog odbora Megatrenda te savjetnik tvrtki Profil i Tim-kabel, a 2008. godine je postao i direktor Gastro Grupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 17:18