Početak karijere

Deutsche Telekom nagrađuje studentice STEM područja: najbolji rad osvojit će 3000 eura

Radovi moraju biti predani na engleskom ili njemačkom jeziku do 17. ožujka
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Studentice i diplomantice STEM fakulteta diljem Hrvatske imaju priliku prijaviti se na međunarodno natjecanje Deutsche Telekoma „Women's STEM Awards” i osvojiti nagradu od 3000 eura, objavio je danas Hrvatski Telekom.

Riječ je o programu koji se provodi već šestu godinu zaredom, u sklopu kojeg će se nagrađivati najbolji završni ili diplomski radovi, a ove godine teme su: rješenja u oblaku, internet stvari, umjetna inteligencija, kibernetička sigurnost te mreža budućnosti.

Cilj je, navode u Hrvatskom Telekomu koji je dio njemačke grupacije, „poticanje mladih žena da se odluče na karijeru u STEM području”.

- Početak karijere u STEM zanimanjima mladim stručnjakinjama otvara mnogo prilika za razvoj i karijerni napredak jer su STEM znanja i vještine pokretač napretka digitalne ekonomije, dijela ekonomije koji raste do sedam puta brže od klasične. Međunarodni program poput ”Woman STEM Award” mladim stručnjakinjama osigurava izvrsnu početnu poziciju za STEM karijeru - izjavila je Nina Išek Međugorac, direktorica Korporativnih komunikacija Hrvatskog Telekoma.

Mlada stručnjakinja čiji rad bude proglašen najboljim bit će nagrađena s 3000 eura, dok je za najinovativnije radove u pojedinačnim temama predviđena nagrada od 500 eura. Radovi moraju biti predani na engleskom ili njemačkom jeziku do 17. ožujka, a nagrade će biti uručene u lipnju na svečanosti u Bonnu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:45