Završetak suradnje

Davor Majetić napušta HUP, Izvršni odbor bira novog glavnog direktora

Novog glavnog direktora, sukladno odredbama Statuta HUP-a, izabrat će i imenovati Izvršni odbor.
Davor Majetić
 Zeljko Puhovski / CROPIX

Osim predsjednika, Hrvatska udruga poslodavaca ovo će ljeto birati i novog glavnog direktora. Danas je, naime, objavljeno da odlazi glavni direktor Davor Majetić, a u priopćenju se kaže kako su Izvršni odbor i glavni direktor “postigli su dogovor o završetku dugogodišnje uspješne suradnje”.

Majetić je u HUP-u bio deset godina, a fotelja mu se zatresla nakon niza slučajeva uznemiravanja na radnom mjestu za koje je prijavljen njegov bivši zamjenik Bernard Jakelić te protustatutarnih pokušaja produljenja mandata bivšoj predsjednici HUP-a Gordani Deranji. Također, Majetiću je zamjereno što je bio u Nadzornom odboru HT-a iako mu to Statut udruge izričito zabranjuje. Među članovima s kojima smo razgovarali postavljalo se i pitanje visokih primanja glavnog direktora, a protiv njegova ostanka na toj funkciji glasan je i otvoren bio šef Nexea Ivan Ergović, član Savjeta HUP-a.

“Davor Majetić izrazio je želju da karijeru nastavi izvan HUP-a s čime se Izvršni odbor suglasio. Kao prvi i glavni operativac dao je velik doprinos izrastanju HUP-a u vodeću udrugu poslodavaca u Hrvatskoj. Zahvaljujemo Davoru na dosadašnjem radu i želimo mu uspješni nastavak poslovne karijere“, priopćio je Izvršni odbor HUP-a.

On je pak preko priopćenja poručio kako je zahvalan na “dugogodišnjem povjerenju i prilici da zajedno s članovima HUP-a pridonosim stvaranju bolje poslovne klime i napretku hrvatskog gospodarstva, no nakon deset godina vrijeme je za nove karijerne iskorake.“

Novog glavnog direktora, sukladno odredbama Statuta HUP-a, izabrat će i imenovati Izvršni odbor, objavljeno je.

Hrvatska udruga poslodavaca upravo je u procesu izbora novog predsjednika te bi ovoga tjedna trebali biti poznati kriteriji za tu volontersku funkciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 00:03