Novo vodstvo

Dario Šalić, bivši menadžer u Atlantic Grupi, novi je predsjednik Uprave Jamnice

Menadžer s dugogodišnjim stažom u industriji pića, a iskustvo je stekao u međunarodnim kompanijama
Dario Šalić
 Privatna arhiva

Dario Šalić novi je predsjednik Uprave Jamnice, dok je s te pozicije opozvan Mislav Galić, izvijestila je u utorak izvanredna uprava Agrokora.

Kako se navodi, Šalić je menadžer s dugogodišnjim stažom u industriji pića koji je profesionalno iskustvo stjecao na različitim upravljačkim pozicijama u velikim međunarodnim i regionalnim kompanijama.

Tako je na poziciji direktora strateške distribucijske regije HoReCa u Atlantic Grupi bio zadužen za sva tržišta bivše Jugoslavije, a od 2012. do 2014. godine bio je direktor Heinekena u Bosni i Hercegovini.

U razdoblju od 2005. do 2012. godine upravljao je prodajom Coca-Cola Beverages u pet ključnih hrvatskih prodajnih regija, a od 2001. do 2004. godine radio je na poziciji regionalnog direktora prodaje te kompanije.

Od 2004. do 2005. godine obnašao je i funkciju regionalnog direktora prodaje InBev Zagrebačke pivovare.

Izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško u prošli je petak u pismima Nadzornom odboru Jamnice i članovima Nadzornog odbora Poslovnog sistema Mercator predložio smjene Mislava Galića s mjesta predsjednika i člana Uprave Jamnice te menadžera u Mercatoru Dražena Kocijana.

Nadzornom odboru Jamnice Peruško je predložio da razmotri opoziv Mislava Galića s pozicije predsjednika i člana Uprave te imenuje na mjesto predsjednika Uprave Daria Šalića.

Pritom je među ostalim naveo da je Galić dio prijašnje Uprave Agrokora, koja je uzrokovala pokretanje postupka izvanredne uprave te da se protiv njega vodi kazneni postupak, što šteti poslovnom ugledu Jamnice i Galića ograničava u kvalitetnom obavljanju poslova.

Ostavku na sve funkcije u Mercatoru u ponedjeljak je podnio i bivši predsjednik uprave Tiska Dražen Kocijan, odbacujući pritom sve navode i izvješća o navodnim nepravilnostima dok je radio u Tisku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. kolovoz 2022 20:28