Formirana Uprava

Daniel Matić novi šef Uprave osiguravajuće kuće Allianz Zagreb: 'Nadogradit ćemo ponudu'

Matić je karijeru započeo 2002. godine u Allianz reosiguranju za životne i zdravstvene proizvode
Daniel Matić, šef Uprave Allianz osiguranja
 Allianz

Daniel Matić novi je predsjednik Uprave osiguravajuće kuće Allianz Zagreb. Novim članom uprave postao je i Wassim El Helou, dok su na svojim pozicijama kao članovi Uprave ostali Zrinka Galić Jakovljević, Slaven Dobrić te Lukas Oliver Pavić. Time je, poručili su iz Allianza, završen proces formiranja novog vodstva tog osiguravajućeg društva.

Matić je karijeru započeo 2002. godine u Allianz reosiguranju za životne i zdravstvene proizvode, a 2006. je prešao na aktuarsku funkciju u Allianzu SE. Dvije godine kasnije pridružio se društvu za osigurateljsko savjetovanje Willis Tower Watson u kojem je proveo osam godina prije negoli se vratio u Allianz SE. Kao voditelj tima aktuara u Allianz grupi bio je odgovoran za upravljanje poslovnim kapitalom i odobrenja životnih i zdravstvenih proizvoda u nekoliko zemalja i regija u kojima grupacija posluje.

- Naš je cilj nastaviti rasti i jačati našu poziciju na hrvatskom tržištu životnih i neživotnih osiguranja. Očekujemo da će ekonomski oporavak i snažniji gospodarski rast rezultirati i većim ulaganjima u osiguranje po čemu hrvatsko tržište značajno zaostaje za razvijenim zemljama - poručio je povodom imenovanja Daniel Matić, najavivši nadogradnju Allianzove ponude na tržištu.

Ta je osiguravajuća kuća na hrvatskom tržištu prisutna od 1999. godine, kada je njemački Allianz sa Zagrebačkom bankom preuzeo tadašnje Adriatic osiguranje. Trenutno drži drugu poziciju među hrvatskim osiguravateljima, s više od 13 posto tržišnog udjela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 15:05