Imenovanja

Damir Prusac i Andro Galinović dodatno su pojačanje u Infobipu

U novog člana Uprave i potpredsjednika za inženjerstvo promoviran je Damir Prusac, dok je na mjesto izvršnog direktora za sigurnost informacijskih sustava (CISO) stigao Andro Galinović
Sjedište Infobipa u Vodnjanu
 Goran Šebelić / Hanza Media

Infobip, jedna od vodećih IT kompanija u Hrvatskoj i regiji, dodatno je pojačao svoj tehnički odjel i organizacijsku strukturu. U novog člana Uprave i potpredsjednika za inženjerstvo promoviran je Damir Prusac, dok je na mjesto izvršnog direktora za sigurnost informacijskih sustava (CISO) stigao Andro Galinović.

Damir Prusac pridružio se Infobipu prije dvije godine kao direktor Tehničkog odjela, a u vodnjansku IT tvrtku stigao je s 22 godine iskustva na velikim projektima softverskog i sistemskog razvoja, gradeći velik dio karijere u Ericssonu. Na novoj i istaknutijoj poziciji doprinosit će jačem pozicioniranju Infobipa kao centra izvrsnosti inženjerstva, s fokusom na implementaciju novih procesa i proizvoda za naprednu automatizaciju i digitalizaciju.

„U Infobipu ove godine planiramo zaposliti novih 150 inženjera, što je u skladu s planovima rasta našeg inženjerskog odjela i kompanije na globalnoj razini. Prva polovica ove godine ubrzala je procese digitalizacije kod brojnih tvrtki i naših poslovnih korisnika, što je dovelo do povećanja potražnje za našim komunikacijskim proizvodima. Nastavljamo jačati naš tehnički odjel što je logičan odgovor na 'nove normalne' okolnosti koje su nastupile“, izjavio je Prusac.

Infobip
Andro Galinović

Andro Galinović će na mjestu izvršnog direktora za sigurnost informacijskih sustava biti zadužen za operativnu i poslovnu sigurnost Infobipa. Galinović bilježi više od 15 godina iskustva rada u segmentima informatičke i kibernetičke sigurnosti te u području osiguravanja kontinuiteta poslovanja. U Infobip je stigao iz UniCredit grupe, a u Zagrebačkoj banci je, uz CISO poziciju, obnašao i poziciju voditelja kontinuiteta poslovanja. Također, predsjednik je ISACA Croatia Chaptera, Udruge za reviziju i kontrolu informacijskog sustava.

„Informacijska sigurnost jedan je od top prioriteta i strateška odrednica Infobipa u periodu koji je pred nama. Nastavit ćemo ulagati znatne resurse i dodatno jačati sigurnost naših sustava, zaštitu privatnosti i osobnih podataka naših zaposlenika i klijenata, budući da se danas u svijetu bilježi sve veća sofisticiranost i broj kibernetičkih napada“, poručio je Galinović, čiji dolazak predstavlja korak prema jačanju segmenta informacijske sigurnosti vodnjanske IT tvrtke.

Infobip
Damir Prusac

Podsjetimo, ranije ove godine Infobipu se priključila i Aurora Volarević, izvršna direktorica za reviziju, koja je ranije bila dio globalnog revizorskog menadžment tima Deutsche Telekoma te vodila Odjel internih kontrola, revizije i rizika za HT Grupu i Crnogorski Telekom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 19:31