Čeka se HNB

Dalibor Ćubela novi generalni menadžer i zamjenik predsjednika Uprave Zagrebačke banke

Ćubela je trenutno predsjednik Uprave UniCredit banke u BiH, a funkciju zamjenika Zabine Uprave trebao bi preuzeti od Claudia Cesaria
Dalibor Ćubela
 Zagrebačka banka // Press

Nadzorni odbor Zagrebačke banke imenovao je Dalibora Ćubelu generalnim menadžerom i zamjenikom predsjednika Uprave. Ipak, budući da je za tu poziciju potrebno odobrenje Hrvatske narodne banke, njegova titula još uvijek nije definitivna, priopćili su iz Zagrebačke banke.

Ćubela je trenutno predsjednik Uprave UniCredit banke u BiH, a funkciju zamjenika Zabine Uprave trebao bi preuzeti od Claudia Cesaria, koji će pak tu istu poziciju zauzeti u rumunjskoj podružnici UniCredita. Za to se također čeka odobrenje, no o Narodne banke Rumunjske.

- Htjeli bismo zahvaliti Claudiju na njegovu doprinosu tijekom protekle tri i pol godine jer je zajedno s Upravom banke definirao i implementirao našu strategiju koja je dodatno ojačala vodeću poziciju Zagrebačke banke - komentirali su Gianfranco Bisagni i Niccolo Ubertalli, glavni direktori UniCreditovog Komercijalnoga bankarstva za Srednju i istočnu Europu (SIE), dodavši kako vjeruju da će Dalibor Ćubela osigurati daljnji rast banke na hrvatskom tržištu.

- Zahvaljujući uspješnim rezultatima Dalibora Ćubele, siguran sam da će nam moći pružati podršku u postavljanju i implementaciji nadolazeće strategije naše banke. Također, htio bih zahvaliti Claudiju: njegove menadžerske vještine i velika posvećenost koju je pokazao tijekom proteklih nekoliko godina omogućile su našoj banci da raste i ostvari odlične rezultate te tako potvrdi svoju vodeću poziciju u Hrvatskoj – poručio je Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. listopad 2021 21:05