Imenovanja

Bruno Biuk novi je član Uprave Splitske banke, Zvonimiru Akrapu produžen mandat

Ova imenovanja su još jedna potvrda povjerenja OTP grupe u domaće menadžere i njihovo znanje i iskustvo
Bruno Biuk i Zvonimir Akrap
 Splitska banka

Savjet HNB-a dao je svoju suglasnost za imenovanje Bruna Biuka na mjesto člana Uprave Splitske banke odgovornog za upravljanje rizicima, kao i suglasnost da Zvonimir Akrap i nadalje obnaša funkciju člana Uprave Splitske banke, zaduženog za poslovanje s pravnim osobama i financijskim tržištima.

Bruno Biuk, diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2000. godine, a zvanje magistra ekonomije stekao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu 2008. godine. Od samog početka svoje bankarske karijere 2002. godine zaposlen je u Splitskoj banci gdje dominantno obavlja poslove vezane za upravljanje kreditnim rizicima, a od 2007. godine nalazi se na različitim menadžerskim funkcijama u sklopu sektora Upravljanja rizicima Splitske banke. Posljednje dvije godine obavlja funkciju Izvršnog direktora upravljanja rizicima Splitske banke.

Imenovanje Bruna Biuka kao člana Uprave Splitske banke još je jedna potvrda povjerenja OTP grupe, novih vlasnika Splitske banke, u domaće menadžere te njihovo znanje i iskustvo u bankarskom poslovanju.

Također, na istoj sjednici Savjet HNB-a se suglasio s ponovnim imenovanjem Zvonimira Akrapa na mjesto člana Uprave zaduženog za poslovanje s pravnim osobama i financijskim tržištima. Zvonimir Akrap obnaša funkciju člana Uprave Splitske banke od 2010. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. ožujak 2024 21:47