Imenovan po 2. put

Boris Žgomba, prvi čovjek Unilinea, na čelu Udruženja putničkih agencija HGK

Za zamjenika predsjednika Udruženja izabran je Jurica Glavina, direktor tvrtke Eklata
Boris Žgomba
 Goran Sebelić / CROPIX

Boris Žgomba, prvi čovjek jednog od najvećih hrvatskih turoperatora Unilinea, po drugi je put izabran za predsjednika Udruženja putničkih agencija Hrvatske gospodarske komore (HGK).

Izazova za putničke agencije u Hrvatskoj ne nedostaje, smatra Žgomba, koji je ujedno i član Upravnog odbora Europskog udruženja putničkih agencija i turoperatora.

- Kako bismo odgovorili svim zahtjevima, nužno je što prije uskladiti domaće uvjete poslovanja, prije svega to je donošenje fleksibilnijega Zakona o radu, zatim snižavanje stope PDV-a u turizmu u skladu s nama konkurentnim zemljama Mediterana te adekvatno reguliranje posebnoga postupka oporezivanja turističkih agencija - istaknuo je.

Poručio je i kako drži da je HGK pravo mjesto za dijalog o tim pitanjima, ali i za razvoj novih prijedloga za državne institucije, ne bi li pomogli donošenje kvalitetnijih zakona na području svakodnevnog poslovanja turističkih agencija.

Uz Žgombu, za zamjenika predsjednika Udruženja izabran je Jurica Glavina, direktor splitske tvrtke Eklata, dok je za tajnicu imenovana Saša Zrnić iz Sektora za turizam HGK.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:31