Globalno partnerstvo

Booking i Web Summit nastavljaju suradnju u borbi protiv manjka žena u sektoru tehnologije

CEO Booking.com-a istaknula je da je 90% žena u tom sektoru doživjelo spolnu diskriminaciju
 Booking.com / Press

Booking.com, jedna od najvećih svjetskih kompanija u području e-trgovine i vodeća tvrtka u svijetu digitalne tehnologije, danas je najavila globalnu suradnju s konferencijom Web Summit.

Zajedno će ugostiti program druženja, stvaranja kontakata i mentorstva na temu ‘Žene u sektoru tehnologije’ na glavnom eventu u organizaciji Web Summita te niz drugih inicijativa na konferencijama Collision i RISE u 2018. godini, stoji u njihovom priopćenju. Kako navode, ova suradnja predstavlja nastavak napora Booking.com-a i Web Summita u borbi protiv manjka brojka žena u sektoru tehnologije stvaranjem više prilika za žene koje će im omogućiti lakši ulazak, napredak i razvoj u sektoru tehnologije.

Booking.com će ugostiti prvu u nizu inicijativa za žene s ciljem druženja i stvaranja kontakata u posebnoj zoni Žene u sektoru tehnologije u okviru eventa Collision 2018 koji se održava u New Orleansu, SAD, od 30. travnja do 3. svibnja 2018. godine. Jedna od vodećih tehnoloških konferencija u Americi, Collision, okuplja Glavne izvršne direktore (CEO) najbrže rastućih svjetskih startupa i tvrtki s popisa Fortune 500 te brojne investitore i predstavnike medija. Gillian Tans, CEO Booking.com-a, također će sudjelovati u panelu na temu ‘Održivost u poslovnom svijetu’, pri čemu će podijeliti svoje viđenje uloge velikih tvrtki u naporima za poboljšanje globalne održivosti i etičnosti u poslovanju.

Konferencija Web Summit 2018 održava se u Lisabonu u Portugalu od 5. - 8. studenog, predstavlja središnji dio globalnog partnerstva i uključivat će prošireni mentorski program na temu ‘Žene u sektoru tehnologije’ koji se oslanja na uspjeh uvodne inicijative na prošlogodišnjem eventu. Mentorski program za žene u sklopu prošlogodišnje konferencije Web Summit privukao je gotovo 200 sudionica, uključujući 60 poznatih mentora iz cijelog sektora, uključujući Gillian Tans i druge predstavnike na visokim pozicijama u Booking.com-u.

Na Web Summitu koji se održao 2017. godine sudjelovalo je 60.000 sudionika iz više od 170 zemalja, uključujući više od 20.000 tvrtki, 7.000 direktora i 2.500 međunarodnih novinara. Neki od govornika bili su bivši predsjednik SAD-a Al Gore, predsjednik Microsofta Brad Smith, povjerenica Europske komisije Margrethe Vestager, glavni izvršni direktor Intela Brian Krzanich, glavni tajnik UN-a António Guterres, glavna izvršna direktorica tvrtke Rovio Kati Levoranta i suosnivač Reddita Alexis Ohanian.

Konferencija RISE 2018 održat će se 9. srpnja 2018. u Hong Kongu i predstavlja najveću tehnološku konferenciju u Aziji. Event svake godine privlači više od 15.000 sudionika iz više od 100 zemalja. Booking.com će u okviru eventa ugostiti zonu za druženje i stvaranje kontakata na temu Žene u sektoru tehnologije.

“Uzbuđeni smo što ćemo i ove godine surađivati s konferencijom Web Summit kako bismo na temeljima velikog interesa i angažmana koji smo vidjeli u 2017. nastavili svoje napore i poticali spolnu ravnopravnost u sektoru tehnologije na globalnoj razini. Nedavni podaci ukazuju na to da je 90% žena zaposlenih u sektoru tehnologije diljem svijeta doživjelo spolnu diskriminaciju na radnom mjestu, a to zajedno s manjkom broja mentora (48%) i ženskih uzora (42) predstavlja tri glavna razloga koja odvraćaju žene od karijere u sektoru tehnologije,” izjavila je Tans i dodala:

“Širimo naše partnerstvo s Web Summitom uz evente pod šatorom u Europi, Sjevernoj Americi i Aziji kako bismo nastavili razgovore o spolnoj raznolikosti i dali podršku ženama putem mentorstva te im pružili više prilika za suradnju, povezivanje i dijeljenje iskustava. Ovo globalno partnerstvo pružit će nam drugu platformu uz pomoć koje ćemo pokušati preokrenuti neravnopravnost spolova i razlike na radnom mjestu u sektoru tehnologije kojim uglavnom dominiraju muškarci te potaknuti više žena diljem svijeta da postanu pozitivni uzori drugima.”

U sklopu Web Summita odvijaju se neki od najcjenjenijih evenata u sektoru tehnologije na kojima se okupljaju svjetski lideri, tvrtke s popisa Fortune 500, najveće tvrtke iz sektora tehnologije i revolucionarne start-up tvrtke kako bi se pregledali i proslavili najnoviji napredci u sektoru tehnologije.

“Na Web Summitu se održavaju neki od najistaknutijih evenata u sektoru tehnologije na svijetu i njime želimo potaknuti pozitivne promjene u sektoru tehnologije. Pokrenuli smo inicijativu ‘Žene u sektoru tehnologije’ prije tri godine kako bismo povećali broj žena koje sudjeluju na našim eventima diljem svijeta. Rezultat te inicijative je udio žena/muškaraca koji su prisustvovali na Web Summitu od 42% / 58% za protekle dvije godine. Zadovoljstvo nam je što smo ponovno sklopili partnerstvo s Booking.com-om kako bismo i dalje radili na ovom važnom cilju i kako bismo pružili platformu za podizanje svijesti o ravnopravnosti spolova u sektoru tehnologije. Partnerstvo s Booking.com-om pomoći će nam da pružimo dodatne prilike ženskim talentima u sektoru tehnologije koje sudjeluju na našim eventima da uče od nekih od najuspješnijih poduzetnika u sektoru tehnologije danas i uče od njih”, kazao je Paddy Cosgrave, glavni izvršni direktor i suosnivač Web Summita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2022 04:48