Privlačenje investitora

Bivši šef Vipa priprema vodnjanski Infobip za potencijalnu ponudu dionica na Wall Streetu

Nemšić je do sada već surađivao s hrvatskom softver kompanijom kao neformalni savjetnik HOĆE LI VODNJANSKI DIV UZ POMOĆ BIVŠEG ŠEFA VIPA IZAĆI NA WALL STREET? 'Fokusirat ću se na širu sliku, ali i na upravljanje kompanijom kako bismo bili spremni za potencijalne vanjske ulagače, ako to odlučimo'
Boris Nemšić
 Boris Kovačev / CROPIX

U pripremi za javnu ponudu svojih dionica (IPO) vodnjanski Infobip imenovao je Borisa Nemšića predsjednikom Savjetodavnog odbora tvrtke. On je do sada već surađivao s hrvatskom softver kompanijom kao neformalni savjetnik, a danas je njegova uloga formalizirana.

Kako su nam potvrdili u Infobipu, novi predsjednik njihovog Savjetodavnog odbora tvrtku će pripremati za potencijalni IPO na njujorškom Wall Streetu, a kako bi ga omogućio, razgovarat će i pokušati privući investitore.

- Fokusirat ću se na širu sliku, ali i na upravljanje kompanijom kako bi, ako se za to odlučimo, bili spremni za potencijalne vanjske ulagače - kazao je Boris Nemšić u razgovoru za Bloomberg.

Nemšić, kojeg hrvatska javnost poznaje kao bivšeg šefa Vipa, odnosno današnjeg A1, trenutno djeluje kao predsjednik Uprave konzultantske kompanije Delta Partners sa sjedištem u Dubaiju. Budući da se ta tvrtka bavi upravo savjetovanjem teleoperatera, medijskih kuća te IT kompanija, njegova suradnja s Infobipom, u kojem su ranije ove godine počeli pričati o mogućem listanju na burzi, ne iznenađuje.

Prije dva mjeseca, naime, Silvio Kutlić, predsjednik Uprave istarske tehnološke tvrtke, objavio je kako “razmatra nekoliko opcija za prikupljanje novca za širenje kompanije, a jedna od njih je i listanje u New Yorku”. Infobip 35 posto godišnjih prihoda već ostvaruje na američkom tržištu pa tako u tvrtki razmišljaju isključivo o listanju na Wall Streetu.

- Konačnu odluku o IPO-u donijet ćemo tek kroz godinu-dvije. Ali, da, s obzirom na sve planove koje imamo za daljnji rast te činjenicu da smo do sada rasli samo organski, logično je da razmišljamo o mogućim investicijama, a dugoročno i o IPO-u – rekao je za Jutarnji list predsjednik jedne od prve tri kompanije u svijetu koje se bave komunikacijskim platformama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:53