Planetarni uspjeh

Azijski poduzetnik uskoro bi se mogao pridružiti listi svjetskih milijardera

Li je proglašen za jednog od influencera IT svijeta koji je Singapur stavio na svjetsku gaming mapu
Forrest Li
 Brendan McDermid / REUTERS

Osnivač azijskog Sea, Forrest Li uskoro bi se mogao uvrstio na listu svjetskih milijardera.

Svoju novu 'titulu' ovaj 41- godišnji poduzetnik može zahvaliti povijesnom rastu dionica svoje kompanije. Naime, u četvrtak na njujorškim burzama dionice Sea zabilježile su rast od 35 posto, što je ovom poduzetniku koji je vlasnik tek 13,8 posto dionica donijelo zaradu od gotovo milijardu dolara.

Dobrim poslovnim rezultatima kompanije prije svega doprinijela je sve veća popularnost njihove najpoznatije mobilne igre Free Fire koja trenutno broji više od 350 milijuna registriranih korisnika diljem svijeta. Uz to, ova igra bila je četvrta najskidanija na Apple i Google trgovini, piše Bloomberg.

Li je svoju tvrtku sa sjedištem u Singapuru osnovao još 2009. godine. Ona se tada bavila isključivo proizvodnjom videoigara. Danas, deset godina kasnije, glavno poslovanje tvrtke i dalje čine mobilne i video igre, no svoje poslovanje proširili su i na ostale tehnološke grane.

Tako ovaj najveći sjeveroistočni azijski servis za videoigre u svom portfelju danas broji još tri odsjeka: Garana – servis online video igara, Shopee – specijaliziran za e-commerce poslovanje i AirPay - odsjek za digitalno plaćanje. Planetarni uspjeh kompanija prije svega može zahvaliti svom najvećem investitoru Tencentu, koji je ujedno investirao i u danas jednu od najpoznatijih i najtraženijih video igara Fortnite.

Inače, Li je proglašen za jednog od najutjecajnijih influencera IT svijeta koji je Singapur stavio na svjetsku gaming mapu, a 2018. godine uvršten je i na listu 50 najbogatijih ljudi iz Singapuru. Na 42. mjestu te liste završio je nakon što je u listopadu 2017. godine stavio dionice kompanije na njujoršku burzu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:13