Studijsko putovanje

Američki studenti o globalnom poslovanju dolaze učiti od jedne naše kompanije

Najviše ih je zanimalo kako “hendlamo” projekte u različitim vremenskim zonama
Q Softver jučer je organizirala poslovnu radionicu za 25 studenata i studentica prestižnog MBA programa iz SAD-a
 Damjan Tadic / CROPIX / Q Softver

Američki studenti menadžmenta po znanje o globalnom poslovanju dolaze u domaću IT tvrtku Q Softver. U njihovom je zagrebačkom uredu jučer održana poslovna radionica za 25 studenata i studentica s američkog sveučilišta Quinnipiac, kazali su iz tvrtke.

Mladići i djevojke koji pohađaju jedan od najboljih svjetskih MBA programa u SAD-u imali su priliku od domaćih stručnjaka učiti o poslovnim modelima tvrtke, načinu akviziranja klijenata, radu na projektima i specifičnostima različitih tržišta. Kako kažu iz Q-a, studenti su bili oduševljeni radionicom, a posebno ih je zanimala razlika u poslovanju između SAD-a i Europe.

- Imali su najviše pitanja o našem svakodnevnom poslovanju. Posebno, kako “hendlamo” projekte u različitim vremenskim zonama i kako pronalazimo klijente – kazao je Filip Ljubić, izvršni direktor Q-a. Za američke studente imao je samo riječi hvale, govoreći da se na radionicama vidjelo da prate svjetske trendove i da su vrhunski educirani i puni ideja. Većina tih studenata, dodao je, nakon završenog studija pokreće vlastiti biznis ili se zapošljava u globalnim kompanijama kao što su PwC ili Morgan Stanley.

Q Softver
25 studenata s američkog sveučilišta Quinnipiac na poslovnoj radionici Q Softvera

Na pitanje kako je došlo do suradnje, Ljubić je kazao da je to dio studijskog putovanja u kojem američki studenti posjećuju uspješna poduzeća Srednje Europe, a kao takve su prepoznali i njih.

Zagrebački Q Softver jedna je od najbrže rastućih tvrtki u Srednjoj Europi. U SAD-u posluju kroz urede u Los Angelesu i New Yorku, a softverska su rješenja do sada radili za velike američke kompanije kao što su Coca-Cola, Facebook, Walmart i United States Postal Services. Trenutno su, kažu, u pregovorima s dvije američke kompanije o ekskluzivnom partnerstvu, a osnivači Q-a, Ljubić, Vedran Tolić i Dalibor Jurgec uskoro planiraju i susret s američkim veleposlanikom u Hrvatskoj Robertom Kohorstom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:15