Modernizacija sustava

Jamnica investicijom od 3,5 milijuna kuna dodatno ulaže u robotizaciju poslovnih procesa

Iz kompanije pojašnjavaju kako je uvođenje ovakvog sustava od presudne važnosti u ljetnim mjesecima kada dolazi do značajnog povećanja obujma posla
Novi robotski sustav
 Jamnica

Prateći svjetske trendove u području automatizacije i robotizacije poslovanja, vodeća kompanija u industriji pića u Hrvatskoj i regiji, Jamnica plus početkom lipnja uvela je sustav automatizacije slaganja narudžbi kupaca putem autonomnog robota. Investicija vrijedna 3,5 milijuna kuna trenutno je implementirana u logističko-distributivnom centru u Jastrebarskom.

- Prednost automatizacije posebno je vidljiv u izvanrednim i izazovnim situacijama kao što je današnja izazvana pandemijom koronavirusa. Automatizacijom i robotizacijom pojednostavljeno je poslovanje i smanjen rizik od zaustavljanja poslovnih procesa. Investicijom u modernizaciju sustava, osigurali smo kvalitetnije uvjete rada poštujući najviše sigurnosne standarde uz istovremeni visok nivo učinkovitosti. To je posebno važno u industriji pića, čije je glavno obilježje izrazita sezonalnost, kada logističko-distributivni procesi dolaze u prvi plan. - istaknuo je Dario Šalić, predsjednik Uprave Jamnice plus d.o.o.

Iz kompanije pojašnjavaju kako je uvođenje ovakvog sustava od presudne važnosti u ljetnim mjesecima kada dolazi do značajnog povećanja obujma posla. Upravo u tim trenutcima, ističu važno je da svi kupci na vrijeme dobiju traženu robu.

Jamnica
Robotizirani viličar

Novi sustav robotiziranog slaganja narudžbi, na čelu s Marijanom Vrandečićem, izvršnim direktorom lanca opskrbe i Markom Fabijanićem, izvršnim direktorom sektora informatike Jamnice plus, razvijen je u suradnji s vanjskim partnerom tvrtkom Demateh, a čije je testiranje prototipne verzije provedeno u Švicarskoj.

- Implementacijom novog sustava robotskog slaganja smanjuje se broj potrebnih izvršioca, povećava se stupanj zaštite na radu, osobito u segmentu ručno slaganih narudžbi kupaca te se stvaraju čvrsti temelji za buduće nadogradnje poslovnih procesa. Automatizacija cijelog sustava znatno doprinosi ubrzavanju poslovnih procesa te se na taj način može povećati broj ljudi na pozicijama gdje je ključan ljudski faktor – naglasio je Vrandečić.

Da ovo nije prva investicija u unaprjeđenje i modernizaciju poslovnih sustava ove kompanije pokazuje i činjenica da su procesi pakiranja i paletizacije proizvoda u potpunosti automatizirani u oba proizvodna pogona one, gazirane prirodne mineralne vode Jamnice u Pisarovini, kao i negazirane prirodne mineralne vode Jane u Gorici Svetojanskoj. Također, 2018. godine u pogonskom postrojenju Jane, predstavljen je 'Automatic guided vehicles', odnosno autonomni viličar, tvrtke System Logistic, koji služi za transport gotovih proizvoda iz pogona u skladište.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:37