OTKRIVAMO

Znanstvenici su precizno izračunali granicu kada nam štete šećer i sol, ali i što je ključno za sagorijevanje masnoća

Saznajte i kako brzo i jednostavno prijeći na zdravije izbore u svakodnevnoj prehrani

Ilustrativna fotografija

 Graletta/Alamy/Profimedia
Saznajte i kako brzo i jednostavno prijeći na zdravije izbore u svakodnevnoj prehrani

Kad sami moraju ocijeniti kako se hrane, 36 posto hrvatskih građana ističe da imaju neke zdrave prehrambene navike. Pritom ih 37 posto najčešće ističe izbjegavanje brze hrane, 22 izbjegavanje slane hrane, a 21 posto hrane koja deblja. Kad je u pitanju konzumacija soli i šećera, samo ih 36 posto pazi na unos soli, a o konzumaciji šećera brine 44 posto građana. Potrošači uz to većinom ne čitaju deklaracije prehrambenih proizvoda kako bi se upoznali s njihovim sastavom. To čini samo 31 posto ispitanika.

Pokazalo je to istraživanje koje je Podravka nedavno provela s agencijom Ipsos. Sudeći prema rezultatima tog istraživanja, i oni koji ne brinu dovoljno o prehrambenim navikama mogu uz nekoliko jednostavnih svakodnevnih promjena živjeti i hraniti se zdravije.

Britanski Nati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. studeni 2025 15:45