PODRŠKA INTEGRACIJI

Zaklada ‘Novo sutra‘ uručila donacije u vrijednosti gotovo 50 tisuća eura

Uručene su donacije za projekte gradskog društva Crvenog križa Osijek i udurge Spectrum iz Donjeg Miholjca

Martina Hećimović i davor Relatić

Zaklada Novo sutra, čiji je osnivač poduzetnik Pavao Vujnovac, potpisala je ugovore o donaciji za projekte „Uključi me“ Gradskog društva Crvenog križa iz Osijeka u vrijednosti 29.705,00 eura, te „Senzorna integracija djece s teškoćama u razvoju“ Udruge Spectrum iz Donjeg Miholjca vrijednosti 20.000,00 eura. U priopćenju se navodi kako su projekti podržani u sklopu donacijskog ciklusa Zaklade vrijednog 430 tisuća eura.

Projekt „Uključi me“ uključit će 60 djece iz socijalno ugroženih obitelji s područja Osječko-baranjske županije koja će sudjelovati u bogatom pedagoškom, edukativnom, zdravstveno-rekreativnom i kulturno-zabavnom programu u Centru za edukaciju osječkog Crvenog križa u Orahovici.

Gradsko društvo Crvenog križa iz Osijeka provest će petodnevni program koji uključuje brojne elemente neophodne za rast i razvoj, ali i društvenu integraciju usmjerene na osnaživanje djece iz socijalno ugroženih obitelji. U sklopu programa provest će se i obuka neplivača, osim boravka i programa, donacija uključuje i nabavu potrebne opreme za djecu. Donaciju je preuzela Martina Hećimović, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa iz Osijeka koja je zahvalila na podršci i istaknula: Prije svega zahvalni smo na ovoj donaciji, ovo će nam uvelike pomoći za provedbu našeg projekta ‘Uključi me‘, koji ima cilj, baš kao što i naziv govori uključiti djecu u društvo i omogućiti im zanimljive i edukativne radionice. Hvala još jednom Zakladi Novo sutra i njezinom osnivaču gospodinu Vujnovcu koja je prepoznala našu namjeru da pokušamo svima pružiti priliku kvalitetne integracije u društvo, a posebno onim najmlađima.

Donacija je uručena i Udruzi Spectrum iz Donjeg Miholjca koja će, pomoću donacije Zaklade, opremiti senzornu sobu koja će uvelike pomoći djeci s teškoćama u razvoju, stoji u priopćenju. Djeca s teškoćama u razvoju s područja grada Donjeg Miholjca i šire okolice nemaju mogućnost terapija senzorne integracije, a najbliže dostupne senzorne sobe udaljene su minimalno 50 kilometara, dok su liste čekanja za početak terapijskih postupaka velike. Osim nabavke materijala i prilagođavanja prostora, projekt obuhvaća i educiranje terapeuta te sve potrebne materijale za početak provođenja terapija.

Donaciju je preuzela predsjednica udruge Spectrum, Goranka Vrapčenjak koja je zahvalila na donaciji i istaknula važnost projekte za lokalnu zajednicu: „Zahvaljujemo Zakladi Novo Sutra na donaciji koja će nam pomoći u opremanju senzorne sobe. Cilj senzorne sobe kod terapije djece s poteškoćama u razvoju je pružiti sigurno i stimulativno okruženje koje potiče razvoj senzornih sposobnosti kod djece, a vrlo je važno da priliku za terapije dobiju sva djeca, bez čekanja i otežanih uvjeta.“

image

Goranka Vrapčenjak i Davor Relatić

Upravitelj Zaklade, Davor Relatić uručio je donacije te naglasio važnost ovakvih projekata, posebno u manjim sredinama gdje se teže dolazi do adekvatne skrbi: Važno je da sva djeca imaju mogućnost za pedagoški, edukativni i kulturni program te osobni razvoj, ali i za sve potrebne terapije, bez dugog čekanja i odlaska u druge gradove. Entuzijazam voditelja projekate je uistinu hvalevrijedan te smo sretni što ih možemo podržati na ovaj način.

image

Martina Hećimović i Davor Relatić

Više informacija o Zakladi Novo sutra možete pronaći na njihovoj stranici novosutra.hr.

image

Goranka Vrapčenjak i Davor Relatić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. srpanj 2024 02:48