KVALITETNI PROJEKTI

Za izgradnju i obnovu sportske infrastrukture više od 4 milijuna eura: ‘Do sada su se sufinancirale 163 sportske građevine‘

Natječajem se provode mjere iz Nacionalnog programa športa 2019.-2026.

Nikolina Brnjac

 Damir Krajac/Cropix

Ministarstvo turizma i sporta raspisalo je Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini ukupne vrijednosti 4.061.318 eura. Temeljni cilj natječaja, stoji u priopćenju, je razvoj sportske infrastrukture u svim dijelovima Republike Hrvatske kroz poticanje i planiranje rekonstrukcije postojeće te izgradnje nove sportske infrastrukture.

Ministarica turizma i sporta Nikolina Brnjac rekla je kako je ”obnova i izgradnja sportske infrastrukture jedan od najvažnijih strateških ciljeva Vlade Republike Hrvatske, a jedna od aktivnosti za ostvarenje tog cilja je i provođenje ovog natječaja. Do sada smo ovim putem sufinancirali 163 sportske građevine u vrijednosti većoj od 8,2 milijuna eura, a uključene su bile sve vrste građevina, od sportskih dvorana, košarkaških i nogometnih igrališta, teniskih terena, atletskih staza… "

"Vjerujemo kako će se i ove godine na natječaj prijaviti niz kvalitetnih projekata koji će doprinijeti što većoj i boljoj dostupnosti sporta kako našim profesionalnim sportašima, tako i građanima, a osobito djeci i mladima, u svim dijelovima Hrvatske”, kazala je Brnjac.

Natječajem se provode mjere iz Nacionalnog programa športa 2019.-2026. te potiče promidžba sportskih vrijednosti i popularizacija sporta među građanima, unaprjeđenje sustava sporta te međunarodna sportska promocija Republike Hrvatske.

U propćenju se navodi kao je natječaj otvoren danom objave na mrežnoj stranici Ministarstva turizma i sporta, odnosno od 13. ožujka do 12. travnja 2023. godine.

Sve potrebne informacije o Natječaju možete pronaći ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2023 14:36