Sistem ključ u ruke

Terminal u Rijeci bit će jedini terminal u ovom dijelu Europe s daljinski upravljanim dizalicama

Rijeka Gateway je jedan od najopsežnijih infrastrukturnih projekata od osnivanja Republike Hrvatske

Budući izgled kontejnerskog terminala Rijeka Gateway

Hrvatski Telekom opremio je 5G mrežom novi kontejnerski terminal u Rijeci, što predstavlja značajan korak naprijed u evoluciji 5G tehnologije u pomorskoj industriji. HT pruža cjelovitu Managed Service uslugu 5G komunikacije po sistemu ključ u ruke.

HT je odabrala Rijeka Gateway, lučka operativna tvrtka koju su osnovali A.P. Moller - Maersk i ENNA Group za razvoj i upravljanje terminala u Rijeci, koji s radom započinje 2025. APMT, kao dio Maersk Grupe koji nadzire bežično povezivanje u više od 70 luka diljem svijeta, testirat će taj novi operativni model (Managed Service by Hrvatski Telekom) u Rijeci i dodatno migrirati s trenutačne 5G NSA arhitekture na naprednu 5G SA arhitekturu, postajući tako prvi korisnik dediciranog Network Slicea za industrijsku primjenu.

"Ovaj projekt pokazuje povjerenje Rijeka Gatewaya u našu sposobnost da osiguramo uslugu visoke dostupnosti za besprijekorne 24/7 lučke operacije. Potvrđuje našu strategiju u pružanju poslovno kritične komunikacije putem naše javne mobilne mreže", istaknula je Marijana Bačić, članica Uprave i glavna operativna direktorica za poslovne korisnike Hrvatskog Telekoma.

image

Marijana Bačić

Ht/

"U Rijeci razvijamo jedan od tehnološki najmodernijih terminala, a od početka projektiranja terminala definirali smo cilj maksimalnog smanjenja utjecaja terminala na okoliš i na lokalnu zajednicu. Terminal u Rijeci će biti jedini terminal u ovom dijelu Europe s daljinski upravljanim dizalicama, gotovo sva oprema bit će električna, a ugrađujemo i vrlo napredne sustave optimizacije energije i ukupnog upravljanja terminalom. Kvalitetna i pouzdana komunikacijska infrastruktura je preduvjet takvog načina rada i veselimo se suradnji s HT-om", izjavio je Peter Corfitsen, predsjednik Uprave Rijeka Gatewaya.

image

Peter Corfisten

Rijeka Gateway/

Rijeka Gateway je jedan od najopsežnijih infrastrukturnih projekata od osnivanja Republike Hrvatske, kojim je pokrenuta sveobuhvatna revitalizacija dijela riječkoga obalnog prostora. S koncesijom za sljedećih 50 godina, služit će kao glavna ulazna točka za kontejnerski promet u zemlje i tržišta zaleđa Europe te će imati ključnu ulogu u razvoju lokalnog gospodarstva, s obzirom na to da će većinu projektnih ugovora izvoditi domaće tvrtke. Vrijednost ukupne investicije je 380 milijuna eura. q

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. kolovoz 2024 05:10