DOBILI AKREDITACIJU

Poliklinika Medikol dobila status znanstvene ustanove, šire se na znanstvena istraživanja

Medikol je još 2007. u partnerstvu s Institutom Ruđer Bošković osnovao zajedničku tvrtku - jedinog regionalnog proizvođača radiofarmaceutike

Medikol virtualna kolonoskopija

Poliklinika Medikol dobila je od Ministarstva znanosti i obrazovanja Dopusnicu za akreditaciju kao ustanove za obavljanje znanstvene djelatnosti u području biomedicine i zdravstva u RH.

Medikol je još 2007. godine u partnerstvu s Institutom Ruđer Bošković osnovao zajedničku tvrtku - jedinog regionalnog proizvođača radiofarmaceutike neophodne za dijagnostiku PET/CT uređajima, čime je prekinuta dotadašnja ovisnost o uvozu i stvoren hrvatski proizvod koji se izvozi na tržišta regije.

Također, više od 15 godina je nastavna baza sveučilišta i veleučilišta u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku, a vodeći svjetski proizvođač zdravstvene tehnologije, tvrtka Philips, nakon desetljeća zajedničke suradnje proglasila je Medikol svojim referentnim centrom PET/CT dijagnostike za zemlje srednje i istočne Europe.

image

Medikol

- Dobiveni status znanstvene ustanove, koji ima svega nekoliko privatnih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj, Poliklinici Medikol omogućit će prijavu i sudjelovanje u projektima Ministarstva znanosti i obrazovanja u Hrvatskoj, kao i u EU projektima koji se kontinuirano raspisuju za različita znanstvena polja i teme, a u kojima je poželjna suradnja više znanstvenih institucija. Naša posvećenost izvrsnosti u području pružanja zdravstvenih usluga, ali i u medicinskom istraživanju te praksi prepoznata je i potvrđena ovom akreditacijom. Poliklinika Medikol već planira daljnju suradnju s medicinskim fakultetima u RH sada i kao znanstveno-nastavna ustanova te ćemo i na taj način pridonijeti razvoju i edukaciji mladih liječnika i medicinskih sestara i njihovom ostanku u zdravstvenom sustavu Republike Hrvatske - izjavio je dr. sc. Dino Pavičić, predstojnik pulmološkog odijela i predsjednik stručnog vijeća poliklinike Medikol.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 09:11