Sigurnost hrane

Počela kampanja koja građane treba naučiti o zdravstvenoj ispravnosti čuvanja i pripreme hrane

Zašto ne pojesti kulen, meso s roštilja, pizzu, burger..., ako su zdravstveno ispravni. I nutricionisti će se složiti da postoji samo zdravstveno ispravna hrana

Ravnateljica HAPIH-a Darja Sokolić na radionici o sigurnosti hrane

 Hapih/
Zašto ne pojesti kulen, meso s roštilja, pizzu, burger..., ako su zdravstveno ispravni. I nutricionisti će se složiti da postoji samo zdravstveno ispravna hrana

Kako pripremati hranu, na što treba paziti prilikom njezine kupovine, kako je čuvati, što učiniti s ostatcima hrane, samo su neka od pitanja na koja građani sve više i sve češće traže prave odgovore, a jačanje svijesti o važnosti sigurnosti hrane jedan je od ključnih zadataka europskih i hrvatskih institucija koje se brinu o tom segmentu. Odgovore na ta, ali i brojne druga pitanja iz područja sigurnosti hrane trebala bi dati i nova kampanja Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA) ‘‘Safe2Eat‘‘, koja se provodi u 17 zemalja EU, pa tako i u Hrvatskoj, gdje je nacionalni nositelj Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH). U tu svrhu iz HAPIH-a su pripremili brojne aktivnosti koje će se provoditi u sljedećim mjesecima.

Educiranje građana

- Cilj kampanje je...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. studeni 2025 10:25