BUDUĆNOST BEZ DIMA

Philip Morris International na vrhu je Forbesove liste ‘Net Zero Leaders‘ za 2024. godinu

PMI je drugu godinu zaredom zauzeo prvo mjesto među 10 najboljih američkih tvrtki koje pokreću prijelaz na gospodarstvo s niskom razinom ugljika

Ilustrativna fotografija

 /Gabor Tokodi/alamyprofimedia

Morris International Inc. zauzeo je prvo mjesto na Forbesovoj ljestvici Net Zero Leaders za 2024., koja ističe 100 američkih javnih kompanija najbolje pozicioniranih za smanjenje svojih emisija stakleničkih plinova (GHG).

Forbes je koristio podatke tvrtki Sustainalytics i Morningstar kako bi rangirao predanost kompanija net zero budućnosti, javljaju iz MPI-ja. Također je razmotrio upravljačku strukturu svake tvrtke kao pomoć u procjeni rizika, upravljanje, strategiju i metriku za postizanje ciljeva dekarbonizacije za opsege 1+2+3, kao i financijsku snagu da izdrži konkurenciju u industriji i gospodarska previranja.

"Dok transformiramo našu tvrtku prema budućnosti bez dima, nastojimo to učiniti na najodrživiji mogući način, uključujući preuzimanjem vodstva u dekarbonizaciji,” rekao je Jacek Olczak, glavni izvršni direktor PMI-ja. "Čast nam je što nas je Forbes prepoznao kao najbolje rangiranu tvrtku među tvrtkama koje prednjače u nastojanju da postignu neto nulte stope emisija."

Pristup PMI-ja održivosti nadilazi minimiziranje negativnih vanjskih učinaka i ublažavanje rizika. Duboko povezana sa strategijom transformacije, održivost je oduvijek bila namijenjena utjelovljenju značajne prilike za inovacije, rast i dugoročno stvaranje vrijednosti.

“PMI se u potpunosti transformira i mijenja svoje poslovanje. Naš napredak se mjeri, izvještava i stvaran je. Itekako smo svjesni da svoju svrhu možemo postići samo ugrađivanjem održivosti u svaki aspekt našeg poslovanja. Naša klimatska strategija ima za cilj riješiti relevantne rizike povezane s klimatskim promjenama i izgraditi otpornost uz iskorištavanje prilika koje pruža niskougljična budućnost“ , izjavila je Anita Letica, predsjednica Uprave Philip Morris Zagreba.

image

Anita Letica

Darko Tomas/Cropix/

Iz MPI-ja su pobrojali sva veća priznanja rezultata o održivosti i izvješćivanja, uključujući:

  • Uključivanje u CDP-ov Supplier Engagement Leader Board sedmu godinu (najavljeno u ožujku 2024.)
  • Postizanje CDP-ove ocjene Triple A četvrtu godinu zaredom — svrstava PMI među vodeće svjetske tvrtke u ekološkoj transparentnosti i djelovanju (najavljeno u veljači 2024.)
  • Early Adopter (rani usvojitelj) okvira Radne skupine za financijska objavljivanja u vezi s prirodom (TNFD) (od siječnja 2024.)
  • Uvrštenje u Dow Jones Sustainability World Index (DJSI) po prvi put i Dow Jones Sustainability North America Composite Index četvrtu godinu zaredom (uključenje u indeks na snazi ​​od 18. prosinca 2023.), uz dodjelu "Prime" statusa u ISS ESG korporativnom rangiranju (ISS ESG Rating od 21. studenog 2023.)
  • Validacija od strane Inicijative za znanstveno utemeljene ciljeve (Science Based Targets Initiative - SBTi) za ciljeve smanjenja emisija u šumama, zemljištu i poljoprivredi (FLAG), čineći PMI jednom od rijetkih kompanija koje su postigle ovo priznanje (od kolovoza 2023.)

Predlažu da se psjete mrežne stranice pmi.com/sustainability kako biste saznali više o održivosti u PMI-u i za pristup dodatnim informacijama o održivosti, uključujući Integrirano izvješće PMI-ja za 2023., TCFD Izvješće, Izvješće o očuvanju prirode, Izvješće o materijalnosti i Plan prijelaza na nisku razinu ugljika.

Philip Morris International: budućnost bez dima

Philip Morris International (PMI) vodeće je međunarodno trgovačko društvo u duhanskoj industriji koje radi na stvaranju budućnosti bez dima i dugoročnom razvoju svojeg portfelja kako bi uključili proizvode izvan duhanskog i nikotinskog sektora. Trenutačni portfelj proizvoda društva prvenstveno se sastoji od cigareta i bezdimnih proizvoda. PMI je od 2008. godine uložio više od 12,5 milijardi dolara u razvoj, znanstveno istraživanje i komercijalizaciju inovativnih bezdimnih proizvoda za punoljetne pušače koji bi inače nastavili pušiti, s ciljem potpunog prestanka prodaje cigareta. To uključuje razvoj sposobnosti znanstvene procjene svjetske klase, posebno u područjima pretkliničke sistemske toksikologije, kliničkih i bihevioralnih istraživanja te postmarketinških studija. PMI je u 2022. preuzeo kompaniju Swedish Match, lidera u proizvodima za oralno korištenje nikotina, postavši vodeća kompanija za bezdimne proizvode s vodećim brendovima IQOS i ZYN. Američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) dodijelila je IQOS Platforma 1 uređaju i duhanskim umecima PMI-a te General snus-u Swedish Match-a oznaku duhanskog proizvoda modificiranog rizika (MRTPs - Modified Risk Tobacco Products). Od 31. prosinca 2023. PMI-jevi bezdimni proizvodi dostupni su za prodaju na 84 tržišta, a PMI procjenjuje kako je približno 20,8 milijuna punoljetnih pušača diljem svijeta prešlo na IQOS i prestalo pušiti. Približno 37% ukupnih neto prihoda PMI-ja u 2023. godini došlo je od bezdimnih proizvoda. Uz snažnu osnovu i iznimnu stručnost u području životnih znanosti, PMI je u veljači 2021. najavio svoju ambiciju da se proširi na područja wellnessa i zdravstvene skrbi, a kroz svoje povezano društvo Vectura Fertin Pharma nastoji unaprijediti život kroz stvaranje besprijekornih zdravstvenih iskustava. Za više informacija posjetite www.pmi.com i www.pmiscience.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. kolovoz 2024 21:09