HUMANITARNI PROJEKT

PBZ Grupa Općoj županijskoj bolnici Vinkovci donirala gotovo pola milijuna kuna: to je već 67. donacija projekta ‘Činim dobro svaki dan‘

Sredstva su za opremu koja je neophodna za što uspješnije liječenje i rehabilitaciju neurorizične djece

Donacija PBZ Grupe OZB Vinkovci

PBZ Grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, u sklopu svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“ i Visa kartice sa srcem realizirala je svoju 67. donaciju. Uoči blagdana predstavnici PBZ Grupe uručili su Općoj županijskoj bolnici Vinkovci donaciju u iznosu od 476.030,25 kuna kojom je omogućena kupnja razne medicinske opreme za Odjel za pedijatriju te Odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Radi se o opremi koja je neophodna za što uspješnije liječenje i rehabilitaciju neurorizične djece. Donacija je realizirana u suradnji s Ministarstvom zdravstva, navodi se u priopćenju, te je dio pomaganja projektu „Praćenje djece s neurorizicima“ u sklopu kojeg je PBZ Grupa realizirala već 36 donacija pedijatrijskim odjelima i dječjim bolnicama diljem Hrvatske, omogućivši nabavku medicinskih uređaja za liječenje malenih pacijenata.

image

Donacija PBZ Grupe OZB Vinkovci

„Svojom vrijednom donacijom PBZ Grupa je ove blagdane učinila zaista posebnima djeci s neurorizičnim poteškoćama, ali i djelatnicima naše bolnice. Donirana sredstva utrošili smo na podizanje standarda liječenja na Odjelu za pedijatriju kupnjom dječjih bolesničkih postelja, infuzomata, perfuzora te uređaja za mjerenje koncentracije kisika u krvi tzv. pulsoksimetara što će značajno doprinijeti višoj razini kvalitete i sigurnosti u liječenju najmanjih pacijenata. Drugi dio donacije utrošen je na kupnju opreme za re/habitaciju djece s neurorizicima koja se provodi kao dio sveobuhvatne brige u suradnji pedijatara-neurologa, fizijatara, psihologa i logopeda i ostalog stručnog osoblja, u svrhu liječenja i što boljeg osposobljavanja takve djece, ne samo za djecu naše bolničke pacijente, nego i svu potrebitu djecu naše županije i šire. Ovom vrijednom donacijom osigurat ćemo da naša djeca i njihovi roditelji mogu dobiti vrhunsku kvalitetu liječenja što bliže svom domu i da ne moraju više stručnu pomoć tražiti u drugim županijama. Još jednom se zahvaljujem PBZ Grupi na ovoj nama izuzetno vrijednoj donaciji“, istaknuo je dr. sc. Krunoslav Šporčić, dr. med., ravnatelj Opće županijske bolnice Vinkovci.

„Raduje nas da smo našom Visa karticom sa srcem i dugogodišnjim humanitarnim projektom „Činim dobro svaki dan“ pomogli i Općoj županijskoj bolnici Vinkovci doniravši joj raznu medicinsku opremu za liječenje njezinih malenih pacijenata. Tijekom cijele godine intenzivno radimo na ovom projektu, kontinuirano izdvajajući nova sredstva za pomoć djeci i mladima te uručujući nove donacije bolnicama i dječjim domovima. Posebno nam je drago kada donacijom, kao što je ova medicinske opreme, možemo uljepšati blagdane malenim pacijentima, njihovim roditeljima i osoblju bolnice“, prilikom uručenja donacije istaknuo je Hrvoje Galić, Direkor regije za poslovanje malim i srednjim poduzećima, Privredna banka Zagreb.

image

Donacija PBZ Grupe OZB Vinkovci

image

Donacija PBZ Grupe OZB Vinkovci

Donacija Općoj županijskoj bolnici Vinkovci dio je projekta društveno odgovornog poslovanja PBZ Grupe, članice Intesa Sanpaolo Grupe, koji Grupa provodi već četrnaest godina pod nazivom "Činim dobro svaki dan". Putem ovog projekta PBZ Grupa pomaže nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih te drugih osoba u potrebi Ministarstva zdravstva i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Do kraja studenog ove godine za projekt „Činim dobro svaki dan“ PBZ Grupa je izdvojila oko 30,5 milijuna kuna te realizirala 67 donacija, zaključuje se u priopćenju, uključujući bolnice i domove socijalne skrbi diljem Hrvatske. Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 09:57