‘POKRENI NEŠTO SVOJE‘

Odabrano 10 poduzetnika koji će biti sufinancirani s ukupno 50.000 eura

Od početka natječaja 48 hrvatskih poduzetnika sufinancirano je s više od 655.000 eura

Ovogodišnji dobitnici programa ‘Pokreni nešto svoje‘

Već sedmu godinu zaredom, kroz program „Pokreni nešto svoje“, ACT Grupa i Philip Morris Zagreb daju snažnu podršku hrvatskim mikropoduzetnicima i poduzetnicima koji su svoj rad usmjerili u društveno korisne projekte. Iz grupa javljaju da je danas odabrano 10 poduzetnika koji će biti mentorirani, a potom i sufinancirani s ukupno 50.000 eura u cilju podrške rastu i razvoju poslovanja. Odabrani poduzetnici u ovogodišnjem natječaju su: Arya Intimo, IDDI, Green Energy Pal, Reducos Software, JouJou, Ri Rock, Red Fork, Tiflotehna, Pakra i Slaven Abdović – BeDry.

Poduzetnici će u narednih šest mjeseci razvijati svoje poslovanje uz podršku i mentorstvo stručnjaka iz ACT Grupe koja će uključivati analizu poslovanja, „jedan na jedan“ mentoring, webinare, uključivanje u alumni zajednicu, ali i snimanje promotivnih videa te rad na medijskoj vidljivosti poduzetnika. Nakon šestomjesečnog mentorstva bit će odabrano prvih pet poduzetnika koji će biti sufinancirani sa 7.000 EUR i drugih pet sa 3.000 EUR.

U priopćenju se navodi kako je natječaj „Pokreni nešto svoje“ usmjeren na jačanje poduzetnika koji imaju pozitivan utjecaj na društvo i okoliš, bilo da se radi o poduzetnicima u ranoj fazi poslovanja, ili već etabliranim poduzećima koja razvijaju nove usluge, procese, poslovne modele ili dodatne djelatnosti. Natječaj je prepoznat među poduzetnicima te je interes za prijave svake godine velik, i ove je godine zaprimljena 361 prijava, od kojih je 30 prošlo u uži krug. Najvažniji kriterij za odabir 10 dobitnika bila je održivost, ali i potencijal za društveno pozitivno djelovanje.

„Jedna od temeljnih sastavnica našeg poslovanja i transformacije upravo je održivost, što je ujedno i prilika za inovacijama, rastom i stvaranjem dugoročnih vrijednosti. U skladu s time, iznimno smo ponosni što kroz ovaj program kontinuirano doprinosimo jačanju mikro poduzetništva u Hrvatskoj, a osobito je zadovoljstvo vidjeti da se kroz ovaj program kreiraju nova radna mjesta, razvijaju novi proizvodi, ali i ulaže u novu opremu, infrastrukturu, proizvodne procese i pogone. Ovim putem čestitam ovogodišnjim dobitnicima te se veselim vidjeti kako ovaj program nastavlja doprinositi stvaranju održivije i pravednije budućnosti.“ – izjavila je: Dijana Najjar Raškaj, koordinatorica programa „Pokreni nešto svoje“.

Projekt „Pokreni nešto svoje“ pokrenut je 2016. godine i dosad je mentorski i financijski podržano 38 tvrtki sa više od 655.000 Eura koje je Philip Morris uložio u podršku poduzetnicima.

Ana Brigović, voditeljica Programa podrške impact poduzetnicima „Pokreni nešto svoje“ iz ACT Grupe ovom je prilikom izjavila: „Društveni povrat programa je u proteklim godinama u utrostručen u odnosu na dosad uložena financijska sredstva u program. Kvaliteta prijava iz godine u godinu raste i žao nam je što ih nismo mogli odabrati više, jer ima iznimno vrijednih i odličnih poduzetničkih projekata. Imamo 10 fantastičnih poduzetnika s kojima se jako veselimo raditi i uzbuđeni smo što ćemo imati privilegiju pratiti njihov razvoj i biti dio njihovog poduzetničkog puta. Dobitnici sada kreću u 6 mjeseci akceleracije i intenzivne podrške, gdje će raditi na svojim poslovanjima i tako se natjecati za finalnu nagradu. 5 dobitnika primit će nagradu u iznosu od 7000 eura, a ostalih pet, nagradu od 3000 eura.“

image

Dijana Najjar Raškaj i Ana Brigović


Ovogodišnji dobitnici financijske i mentorske podrške u sedmom izdanju programa „Pokreni nešto svoje“

ARYA INTIMO d.o.o.

Arya Intimo trgovina je koja prodaje odjevne predmete poput kupaćih kostima i grudnjaka za onkološke pacijentice koje su prošle zahvat mastektomije, pružajući im post-operativnu podršku.

IDDI d.o.o.

Roll+ digitalna je platforma za najam vozila koja se sastoji od hardvera kojeg se ugrađuje u sama vozila i aplikacije za iznajmljivače.

Green Energy Pal

Proizvod Enpulse kompanije Green Energy Pal je kompletan ICT sustav za mjerenje i nadzor potrošnje električne energije te povećanje energetske učinkovitosti, smanjenje energetskog troška i ekološkog otiska

Reducos Software

Mladi inovativni tim iz Osijeka razvio je napredno softversko rješenje za kratke opskrbne lance, riječ je o platformi za OPG-ove koja je ujedno tržnica za krajnje kupce, rješenje za logistiku, inventare i narudžbe, optimizator dostavljačke rute i aplikacija za administraciju.

JouJou vl. Nikolina Firm

JouJou proizvodi prirodnu kozmetiku poput ulja za lice i tijelo, balzama i sapuna temeljene na ekološkim i održivim principima proizvodnje.

Ri Rock j.d.o.o.

Kompanija Ri Rock vodi Rock Akademiju u Rijeci, u kojoj osim glazbenih tečajeva nudi i STEAM radionice koje kombiniraju znanost i umjetnost radom na osmišljanju i izradi glazbenih gadgeta, aplikacija i instrumenata pritom koristeći inovativne tehnologije u glazbi, ali i reciklirajući stare glazbene komponente i dijelove.

RED FORK j.d.o.o.

Varaždinski Red Fork nudi cjelokupno rješenje vođenja školskih i vrtićkih kuhinja te optimizaciju jelovnika iz nutricionističke perspektive. Zahvaljujući predanom radu ovog tima danas 5000 djece u Hrvatskoj jede zdravo u svojim školama i ili vrtićima.

Tiflotehna d.o.o.

Tiflotehna proizvodi očna pomagala, rješenja za označavanje prostora i signalizacijska rješenja za slijepce. Zahvaljujući rješenjima signalizacije i označavanja prostora, ove tvrtke, slijepe i slabovidne osobe se mogu lakše kretati i orijentirati u prostoru.

Pakra d.o.o.

Ova splitska kompanija razvija streaming platformu za kulturu i umjetnike s fokusom na umjetnike na početku karijere, dajući im priliku da izgrade odnos s publikom diljem svijeta.

Slaven Abdović

Slaven Abdović nefrolog je čija je aplikacija BeDry specijalizirana za adresiranje problema neželjenog mokrenja te kao takva uz online dnevnik mokrenja i pijenja aplikacija koja omogućava otkrivanje uzroka bijega mokraće uz mogućnost dijeljenja podataka sa svojim liječnikom radi liječničkog savjeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2023 12:58