Slovenske kulinarske zvijezde dolaze na Lošinj

Nezaboravni okusi očekuju goste gourmet doživljaja Taste Slovenia u uvali Čikat

Lošinjski Hotel Bellevue i Boutique Hotel Alhambra u sklopu gourmet doživljaja ugostit će vodeće slovenske chefove iz restorana Galerija Okusov, Gostilna Rajh i Gostilna Pri Lojzetu

Boutique Hotel Alhambra, LH&V

 Lh&v/

I ove godine lošinjski Hotel Bellevue i Boutique Hotel Alhambra u sklopu gourmet doživljaja Taste Slovenia ugostit će vodeće slovenske chefove iz restorana Galerija Okusov, Gostilna Rajh i Gostilna Pri Lojzetu. Tijekom četiri dana, od 1. do 4. svibnja, osim vrhunskih jela inspiriranih tradicionalnom slovenskom kuhinjom, gosti će imati priliku kušati ponajbolja slovenska vina iz obiteljskih vinarija Edi Simčič te Movia. Ovo jedinstveno gastro putovanje započet će u srijedu, 1. svibnja domjenkom dobrodošlice i specijalnom večerom u restoranu Bava, koju će sa svojim timom pripremiti chef restorana Galerija Okusov Marko Magajne. Zahvaljujući pristupu, kojim prirodu, okoliš i tradiciju spajaju i prikazuju na moderan način, stekli su veliku popularnost među gostima koji vole nove okuse i nezaboravna gastro iskustva. Jela ovog dvojca pratit će vrhunska vina obitelji Simčič, koja već pet generacija proizvodi vrhunska vina u regiji Goriška Brda. Osim iznimnih bijelih vina klasične linije i intenzivnih crnih cuvéea, posebno mjesto u ovoj vinariji zauzimaju vina iz linije Single Vinyards.

Eksplozija okusa

Već sljedećeg dana goste će u restoranu Matsunoki Hotela Bellevue zadiviti večera poznatog chefa Tomaža Kavčića iz Gostilne Pri Lojzetu. Tomaž Kavčić prvi je i dugogodišnji predsjednik slovenske sekcije Jeunes Restaurateurs d‘Europe te dobitnik europske JRE nagrade za inovacije 2017./2018. godine. Inače, JRE je vodeće strukovno udruženje mladih i talentiranih chefova čiji je cilj očuvanje umjetničke razine kulinarske tradicije te promicanje i razmjena znanja o istoj. Upravo u svojim jelima Kavčić ističe bogatu tradiciju Vipavske doline, a večeru u Matsunoki restoranu upotpunit će Marjan Simčič Domaine vina s dugogodišnjom tradicijom. Prava ‘eksplozija okusa‘ goste očekuje u petak, 3. svibnja kada će svoje kuhače ukrstiti chef Leon Pintarič iz Gostilne Rajh i Michael Gollenz, chef restorana Alfred Keller, Michelinovom zvjezdicom nagrađenog restorana Boutique Hotela Alhambra. Slovenski chef Leon Pintarič radi u obiteljskom restoranu Gostilna Rajh u Murskoj Soboti, a u svojoj kuhinji kroz moderne interpretacije predstavlja tradicionalne recepte u kojima koristi lokalne i sezonske namirnice. Njegova jela opisuju se kao vrhunska, razigrana i moderna, a slične karakteristike obilježavaju i jela Michaela Gollenza. Njihov pozdrav iz Slovenije upotpunit će vinska karta poznate slovenske obiteljske vinarije Movia, koja je svojim vinima goste oduševila i prošle godine tijekom programa Taste Slovenia. Jedinstveno gastro putovanje modernom slovenskom kuhinjom završit će 4. svibnja u restoranu Bava, u kojem će chefovi Gostilne Rajh i Galerije Okusov uz vinare iz vinarija Edi Simčič i Movia zaokružiti ovu kulinarsku pustolovinu.

image

Tradicionalni recepti u modernim interpretacijama u kojima se koriste lokalne i sezonske namirnice

Lh&v/

Nezaobilazna stanica

Suvremena slovenska kuhinja poznata je po zanimljivim gastro rješenjima koja spajaju tradicionalne tehnike i okuse s modernim pristupom. Upravo takvi – jedinstveni, nezaboravni okusi očekuju sve goste gourmet doživljaja Taste Slovenia u uvali Čikat. Lošinjski Hotel Bellevue te Boutique Hotel Alhambra prepoznatljivi su među gastro zajednicom kao nezaobilazne stanice. Podsjetimo, restoran tradicionalne japanske kuhinje Matsunoki Hotela Bellevue spaja originalne japanske namirnice sa svježim mediteranskim iz lokalnog uzgoja, dok je restoran Alfred Keller Boutique Hotela Alhambra nagrađen Michelinovom zvjezdicom zahvaljujući najfinijim namirnicama, u čijem su središtu plodovi mora te vrhunsko meso.

image

Baner 1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:46