NOVI MANDAT

Nadzorni odbor Podravke imenovao novu Upravu, nastavlja ju voditi Martina Dalić

Martina Dalić na mjesto predsjednice Uprave imenovana je 4. veljače 2021. godine

Martina Dalić

 Goran Mehkek/Cropix

Nadzorni odbor Podravke u petak je imenovao novu Upravu, koju u idućem petogodišnjem mandatu nastavlja voditi Martina Dalić, a u Upravi ostaju i Davor Doko i Ljiljana Šapina, dok su novi članovi Milan Tadić i Ivan Ostojić, priopćeno je iz koprivničke prehrambene komapanije.

Kako se navodi u priopćenju, petogodišnji mandat nove Uprave Podravke počinje 24. veljače 2022. godine.

Na mjestu predsjednice Uprave ostaje Martina Dalić, koja je na tu funkciju imenovana 4. veljače 2021. godine. Nadzorni odbor je današnjom odlukom potvrdio zadovoljstvo njezinim radom i postignutim rezultatima povjerivši joj vođenje kompanije i u idućem, punom mandatu, ističu iz Podravke.

Uz Martinu Dalić, članovi Uprave ostaju Davor Doko i Ljiljana Šapina, koji su prvi put imenovani u veljači 2017. godine, a kao novi članovi u nju ulaze Milan Tadić, Podravkin glavni direktor za Adria regiju, te Ivan Ostojić, koji dolazi s pozicije člana Uprave Wustenrot stambene štedionice. Ostojić je i član Nadzornog odbora Podravke i mandat u Upravi će mu početi teći od 1. srpnja 2022. godine, navodi se u priopćenju.

Iz Podravke ističu i kako se Nadzorni odbor zahvalio dosadašnjim članovima - Marku Đereku i Hrvoju Kolariću na doprinosu kojega su kompaniji dali svojim članstvom u Upravi Podravke.

Marko Đerek sada kao član ulazi u Upravu Belupa, koju nastavlja voditi Hrvoje Kolarić, navode iz Podravke.

Kako je u priopćenju istaknuo predsjednik Nadzornog odbora Želimir Vukina, danas je na prijedlog članova Nadzornog odbora, koji predstavljaju najveće dioničare - mirovinske fondove i državu, imenovana Uprava koja će voditi Podravku u petogodišnjem razdoblju koje počinje 24. veljače 2022.

"Činjenica da smo proces izbora okončali i donijeli odluku o sastavu nove Uprave gotovo mjesec dana prije isteka mandata sadašnje Uprave rezultat je fokusiranosti Nadzornog odbora na stalno unapređivanje kvalitete korporativnog upravljanja i približavanja standardima koji su uobičajeni u svijetu za kompanije Podravkine veličine i kompleksnosti", naglasio je Vukina.

Čestitajući predsjednici i imenovanim članovima Uprave, poručio je kako od nove Uprave očekuju ostvarenje ciljeva strateškog plana za idućih pet godina te posebice daljnji rast kompanije, kako organski tako i kroz akvizicije.

"Očekujemo i intenziviranje investicija u podizanje ukupne tehnološke razine proizvodnih procesa kao preduvjeta veće inovativnosti i održavanja visoke kvalitete proizvoda. Nadzorni odbor od Uprave također očekuje i kontinurana ulaganja u unapređivanje znanja i jačanje kompetencija zaposlenih na svim razinama s ciljem podizanja ukupne razine znanja kompanije. Rast vrijednosti za dioničare, motiviranost i lojalnost zaposlenika te doprinos povećanju kvalitete života u lokalnoj zajednici bit će najbolji pokazatelji uspješnosti rada nove Uprave", istaknuo je Vukina.

Martina Dalić je izjavila kako priliku da, zajedno s kolegama iz nove Uprave, vodi Podravku i u sljedećih pet godina shvaća kao izraz povjerenja, ali je to na jednak način kao i prije godinu dana, za nju i "iznimno velika odgovornost".

"Odgovornost za ostvarivanje uspjeha Podravke na globalnom tržištu i povećanje vrijednosti za dioničare, ali i odgovornost za lokalnu zajednicu kroz trajno unaprjeđivanje položaja i zadovoljstva svih naših radnika. Podravka je hrvatska multinacionalna kompanija čije srce jest i uvijek će biti u Koprivnici. Čestitam svim kolegama koji su imenovani u Upravu i želim svima puno uspjeha u zajedničkom radu. Očekujem da Uprava funkcionira kao tim, fokusiran jedino i isključivo na rast i razvoj Podravke kroz predanu i odlučnu provedbu razvojno investicijskog ciklusa kojeg smo započeli proteklih mjeseci", rekla je Dalić, koja je zahvalila i članovima Nadzornog odbora i svim dioničarima na ukazanom povjerenju.

Inače, najveći su dioničari Podravke domaći mirovinski fondovi (obvezni i dobrovoljni) koji zajedno drže 51,1 posto dionica Podravke, dok država ima 25,5 posto dionica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 22:30