Forum

Komorski investicijski forum Zapadnog Balkana: Alkaloid vodeći investitor u regiji

Forum, čiji je suosnivač EU, zastupa interese više od 350.000 tvrtki

Živko Mukaetov, predsjednik Upravnog odbora Alkaloida primio je nagradu Komorskog investicijskog foruma Zapadnog Balkana (WB6CIF)

 Jl/

Povodom pete godišnjice osnutka, Komorski investicijski forum Zapadnog Balkana (WB6CIF), čiji je suosnivač Europska Unija, početkom 2023. godine objavio je poziv za sudjelovanje u regionalnom natjecanju otvorenom za tvrtke iz šest zemalja članica.

Rangiranje prijava, podijeljenih u 6 kategorija, napravila je komisija sastavljena od po jednog predstavnika iz svake od šest gospodarskih komora Zapadnog Balkana i predstavnika iz ureda Komorskog investicijskog foruma.

Prvu nagradu u kategoriji "Vodeći investitor (šampion) u zemljama Zapadnog Balkana" dobio je "Alkaloid" AD Skoplje, uručen na prigodnoj svečanosti organiziranoj u znak priznanja za postignuća najboljih i najuspješnijih kompanija u regiji.

Forum zastupa interese više od 350.000 tvrtki u smjeru provođenja zajedničkih aktivnosti od interesa za poslovnu zajednicu regije.

Živko Mukaetov, predsjednik Upravnog odbora Alkaloida kaže da su u svojoj dugoj povijesti prošli kroz brojne izazove, ali da su ulaganja u razvoj ostala kontansta.

- U protekla tri desetljeća ulaganja su bila usmjerena na izgradnju i proširenje proizvodnih pogona, istraživačko-razvojnih kapaciteta, instaliranje suvremene opreme, laboratorija, tehnologije, suvremenog softvera i dobro obučenog osoblja, a samo u proteklih 5 godina uložili smo 104,1 milijuna eura u zemlje regije, integrirajući svoje poslovanje u svrhu boljeg poslovanja iz naše baze u Makedoniji - kaže Mukaetov.

U objašnjenju nagrade navodi se da treba uzeti u obzir važnost kontinuiranog ulaganja i usavršavanja u svim segmentima poslovanja.

- Visoko pozicioniranog kao jednog od ključnih strateških opredjeljenja u poslovnoj politici "Alkaloida", ova nagrada predstavlja još jednu značajnu potvrdu postignuća kompanije - zaključuju iz WB6CIF-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:08