SIGURNOST OPSKRBE

JANAF je s INA-om sklopio Ugovor o transportu nafte: ‘Prihvaćamo stratešku ulogu energetske stabilnosti Hrvatske i EU‘

‘Spremni smo odgovoriti na sve potencijalne energetske izazove koje nam donosi budućnost‘, kaže Adanić

Stjepan Adanić

 Janaf/

JANAF je s INA-om sklopio Ugovor o transportu nafte za količinu od min. 1.600.000 tona do max. 2.160.000 tona nafte na dionici Omišalj – RN Rijeka, javili su iz kompanije. Ovaj Ugovor će se odnositi na razdoblje do 31.12.2023. godine.

Ujedno, sklopljen je i Ugovor o skladištenju sirove nafte u razdoblju do 31.12.2025. godine koji obuhvaća kapacitete od 79.385 m³ na Terminalu Omišalj i od 70.000 m³ na Terminalu Sisak.

Predsjednik Uprave Stjepan Adanić je tim povodom naglasio: „Veliko nam je zadovoljstvo što smo nastavili suradnju s našim dugogodišnjim partnerom, tvrtkom INA d.d. Društvo Jadranski naftovod je od strateške važnosti za Republiku Hrvatsku, ali ujedno i uživa povjerenje svojih partnera kao pouzdani pružatelj usluga transporta nafte te skladištenja nafte i naftnih derivata.

Još jedan u nizu sklopljenih ugovora s početkom 2023. godine govori nam o tome kako možemo s razlogom očekivati uspješnu poslovnu godinu, ali i, još važnije, kako sa spremnošću prihvaćamo stratešku ulogu jedne od bitnih sastavnica energetske stabilnosti Republike Hrvatske i Europske unije: Kontinuirano proaktivno djelujemo kako bismo bili spremni odgovoriti na sve potencijalne energetske izazove koje nam donosi budućnost“.

„Sigurnost opskrbe i poslovanja naših poslovnih partnera u ovim izazovnim vremenima apsolutni je imperativ za Jadranski naftovod. Ugovor s vodećom hrvatskom naftnom kompanijom Inom, s kojom njegujemo dugogodišnji partnerski odnos, još je jedan dokaz ispravnog strateškog usmjerenja JANAF-a. Zahvaljujući proaktivnom pristupu Uprave prema poslovnim partnerima i klijentima te kontinuiranim ulaganjima u naftovodno-spremnički sustav te ostalu potrebnu infrastrukturu, ostajemo i dalje konkurentni na naftnom tržištu šire regije, gdje smo prepoznati kao pouzdan i poželjan partner u energetskom sektoru“, istaknuo je član Uprave Vladislav Veselica.

image

Vladislav Veselica

Goran Mehkek/Cropix

Za predstojeće razdoblje, navodi se u priopćenju, JANAF je sklopio je ugovore o transportu s NIS-om i MOL-om te ugovore o skladištenju s Agencijom za ugljikovodike, MOL-om i LITASCO-om SA.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 09:56