ODGOVORI NA AKTUALNA PITANJA

Hanza Media i izdavačka kuća Delo 29. ožujka u Opatiji organiziraju Hrvatsko-slovenski poslovni forum ‘Javna ulaganja u graditeljstvu 2023‘

Na forumu će sudjelovati eminentne osobe iz građevinskog i političkog miljea koji će razgovarati o trenutnoj situaciji u izgradnji javne infrastrukture u Hrvatskoj i Sloveniji

Mosta Cetina

 Tom Dubravec/Cropix

Hanza Media i izdavačka kuća Delo 29. ožujka u Opatiji organiziraju drugi po redu Hrvatsko – slovenski poslovni forum pod nazivom "Javna ulaganja u graditeljstvu 2023."

Na forumu će sudjelovati eminentne osobe iz građevinskog i političkog miljea koji će dati odgovore na pitanja o trenutnoj situaciji u izgradnji javne infrastrukture u Hrvatskoj i Sloveniji. Uvodne govore održat prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, rektor Sveučilišta u Zagrebu, mag. Alenka Bratušek, ministrica infrastrukture Vlade Republike Slovenije te Oleg Butković, potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture. Nakon uvodnih govora uslijedit će neekoliko panel rasprava. Ona prava obradit će iznimno važnu temu "Utjecaj promjena cijena na ugovorne obveze, kadrovski jaz i digitalna transformacija u građevinarstvu - lekcije iz prakse".

Panelisti su Veljko Nižetić, direktor Strabaga, Kristjan Mugerli, direktor Kolektora CPG, Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, Richard Krammer, izvršni direktor GrECo Specialtyja GmbH i voditelj GrECo-ove skupine za rizik u graditeljstvu i nekretninama te Mirjana Čagalj, savjetnica predsjednika HGK za graditeljstvo i promet. Nakon panela Luka Poljanec, načelnik sektora za razvoj informacijskog sustava prostornog uređenja i državne imovine u AKD-u održat će prezentaciju "Digitalna rješenja i tehnologije za brže i učinkovitije graditeljstvo RH".

Nekoliko uvodnih izlaganja prethodit će panel raspravi o Investicijama u željezničku infrastrukturu. Učesnici panela su mag. Marko Trampuž, direktor Kolektor Constructiona, Ivan Kršić, predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture, Željko Ukić, predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza, Tomislav Rosandić, predsjednik Uprave Dalekovoda te Petar Glavaš, član Uprave ENNA Transporta.

Posljednji panel je svojevrsni pogled u budućnost a nosi naslov "Mogućnosti za građevinstvo - Program obnove Ukrajine 2022. - 2032". O toj temi će raspravljati Janez Škrabec, direktor Rika, Alexander Petritz, voditelj tima ISD Instituta za strukturalni razvoj Republike Austrije, Simon Savšek, voditelj Ureda Europske investicijske banke u Sloveniji.

image

Radovi obnove u potresu oštećene Kliničke bolnice Merkur

Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 10:23