VIZIJA BUDUĆNOSTI

DOK-ING predstavio svoje pobjedničke inovacije na sajmu u Varšavi: Cilj je bio odgovoriti na izazove vojnog inženjerstva

Kako bi se ratni borac pripremio za buduće bojište...

Predstavnici DOK-ING-a na sajmu u Varšavi

DOK-ING je u veljači sudjelovao na Combat Engineer konferenciji gdje je tvrtka predstavila svoje pobjedničke inovacije ključnim donositeljima odluka i krajnjim korisnicima u poljskoj metropoli Varšavi, stoji u priopćenju kompanije. Konferencija je okupila 800 nišnih stručnjaka kako industrijskih tako i vojnih koji su imali priliku umrežiti se, raspravljati, učiti i oblikovati budućnost vojnog inženjerstva. Fokus je bio na napretku u tehnološkom razvoju i rješenjima temeljenim na uslugama te razumijevanju budućih prijetnji i rješenja.

Dino Išasegi, voditelj prodaje DOK-ING-a održao je prezentaciju „How robotics can augment our forward deployed solutions?“(Kako robotika može poboljšati naša rješenja za naprednu implementaciju?). U fokusu prezentacije bili su strojevi MV-4 & MV-10 te vizija budućnosti za platformu KOMODO.

„DOK-ING je lider u tehnološki naprednim rješenjima koja se suočavaju s opasnim situacijama današnjice. Tijekom prezentacije krajnji korisnici bili su usredotočeni na prijetnje današnjeg modernog svijeta prikazane u nedavnim postkonfliktnim zonama, tehnološki napredak korišten u ratovima i nas kao tvrtke koja nudi odgovore u skladu s tehnologijama. Rat koji se događa u Ukrajini pokazuje svijetu da se u ratu koriste nove tehnologije koje nisu iste kao u Hrvatskoj prije 30 godina, a DOK-ING nudi moderna tehnološka rješenja. Mi imamo odgovore temeljene na našem svjetskom iskustvu u razminiranju, kao i na povratnim informacijama krajnjih korisnika koje su igrale veliku ulogu u našem rastu.”, naglašava Dino Išasegi, voditelj prodaje DOK-ING-a te nadodaje: “Nakon prezentacije, vojni stručnjaci su pokazali veliki interes za DOK-ING proizvode i naše iskustvo u nedavnim postkonfliktnim zonama koje je dokazalo da su u današnje vrijeme najveća prijetnja protutenkovske mine za su izvrsno rješenje naši strojevi MV-10.”

image

Predstavnici DOK-ING-a na sajmu u Varšavi

Cilj Combat Engineer sajma bio je analizirati i odgovoriti na izazove vojnog inženjerstva kako bi se ratni borac pripremio za buduće bojište. Organizatori konferencije imaju pristup koji je potpuno usmjeren na kupca kako bi pružio pronicljiva istraživanja u obrambenoj zajednici i pružio članovima industrije i krajnjim korisnicima platformu za umrežavanje, učenje i razvoj snažnih partnerstava koja čine temelje obrambene zajednice.

Ključni naglasci ovogodišnjeg događaja uključivali su premošćivanje, mobilnost, protumobilnost, zaštitu konvoja, održavanje kampa, razmjestivu infrastrukturu, zaštitu od napada, amfibijski inženjering, vozila i budući teren.

DOK-ING je pionir u proizvodnji robotskih i autonomnih sustava i opreme za posebne namjene. Tvrtka je lider na međunarodnom tržištu i ima više od 80% tržišnog udjela u više od 40 zemalja svijeta. Sjedište je u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu, a osim europskog ureda DOK-ING je prisutan i na sljedećim kontinentima: Sjeverna Amerika, Afrika i Azija. U više od 30 godina poslovanja, tvrtka je prepoznata po tome što je inovativnim pristupom promijenila industrijski krajolik te je osvojila više od stotinu međunarodnih nagrada u područjima poslovanja, inovativnosti i tehnologije.

Integriranjem vlastitih inovacija i novih tehnologija, piše u priopćenju, DOK-ING razvija i proizvodi robotske i autonomne sustave za zaštitu ljudskih života i imovine u opasnim okruženjima, prvenstveno za vojnu inženjeriju, NKBR (nuklearno kemijsko biološko i radiološko), krizne situacije, protuterorizam i podzemno rudarstvo.

image

Predstavnici DOK-ING-a na sajmu u Varšavi

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. veljača 2024 22:40