NAŠE PRAKSE KAO PRIMJER

Brnjac predstavila Zakon o turizmu u Svjetskoj turističkoj organizaciji: ‘Hrvatska je prepoznata kao predvodnik razvoja održivog turizma‘

Ministrica je u Madridu predsjedala i sastankom Odbora za turizam i održivost Svjetske turističke organizacije

Nikolina Brnjac

 Tonci Plazibat/Cropix

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac je posjetila 44. međunarodni turistički sajam FITUR, najveći turistički sajam u Španjolskoj, na kojem se Hrvatska predstavlja između 152 zemlje svijeta te održala niz sastanaka s predstavnicima turističkog sektora.. Brnjac je u Madridu predsjedala i 18. sastankom Odbora za turizam i održivost Svjetske turističke organizacije, navodi se u priopćenju MINT-a. Pored toga, na poziv glavnog tajnika Zuraba Pololikashvilija u UN Tourismu predstavila je i hrvatski Zakon o turizmu.

"Hrvatska je već prepoznata u svijetu kao predvodnik razvoja održivog turizma, a to potvrđuje i poziv Svjetske turističke organizacije te me raduje što sam imala priliku predstaviti naš prvi krovni Zakon o turizmu. Ovim Zakonom usmjerili smo razvoj hrvatskog turizma prema održivosti, tako što smo propisali alate kojima svaka destinacija može odrediti smjer svog razvoja, a naši primjeri i dobre prakse poslužit će kolegama iz Svjetske turističke organizacije kao smjernice za razvoj turizma i u drugim svjetskim destinacijama”, izjavila je ministrica Brnjac.

Na 18. Sastanku Odbora za turizam i održivost Svjetske turističke organizacije, kojim je naša zemlja predsjedala od 2021. godine, ministrica Brnjac predstavila je dosadašnji rad Hrvatske u Odboru te reformu turizma, koja se provodi u cilju postizanja održivog, cjelogodišnjeg i regionalno uravnoteženijeg turizma. Na jučerašnjem sastanku, navodi se u priopćenju, predsjedanje je u novom mandatu od 2023. do 2027. godine preuzela Kostarika dok Hrvatska svoj rad u Odboru nastavlja kao potpredsjedatelj.

"Drago nam je što nastavljamo biti aktivni u radu ovog Odbora kao potpredsjedatelji te ćemo i dalje s predsjedavajućom Kostarikom i sa svim članovima intenzivno raditi na razvoju održivog i odgovornog turizma“, rekla je ministrica Brnjac.

Na marginama turističkog sajma FITUR ministrica Brnjac se susrela s talijanskom ministricom turizma Danielom Santanche te kostarikanskim ministrom turizma Williamom Rodríguezom Lópezom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 22:51