Borba za sezonu

Hoteli u popularnom Nacionalnom parku otvorili svoja vrata, nude akcijske cijene smještaja

Otvoren je i golf teren te pojedini ugostiteljski objekti, a nošenje maski se preporučuje u zatvorenim prostorima
 Goran Sebelic / CROPIX

Od danas su u Nacionalnom parku Brijuni na otoku Veliki Brijun otvoreni hoteli. Način rada provodi se prema uputama Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Stožera civilne zaštite, poručili su iz tog nacionalnog parka.

-Povodom otvorenja hotela, u tijeku je lipanjska promotivna akcija uz povoljnije cijene smještaja. Putnički brod Veli Brijun od 1. lipnja opet plovi na otok cjelodnevno prema plovidbenom redu. Organizirani izlet na Velikom Brijunu uz vodstvo stručnog vodiča traje četiri sata. Program izleta uključuje prijevoz brodom iz Fažane, sat vremena obilaska otoka otvorenim turističkim vlakom te posjet Kochovoj stazi, crkvi sv. Germana, Muzeju (posjet Muzeju i crkvi moguć je od utorka do nedjelje) i Brijunskom mediteranskom vrtu.

U razdoblju od 1. lipnja do 15. lipnja, radnim danom u redovnu cijenu ulaznice uključeno je dva sata korištenja bicikla. Također, tijekom vikenda, 6. i 7. lipnja te 13. i 14. lipnja, moguće je iznajmiti elektromobil po promotivnim akcijskim cijenama. Posjetiteljima je po izboru na raspolaganju i posjet znanstveno-edukativnom centru Kuća za brodice. Na Velikom Brijunu otvoren je i golf teren te pojedini ugostiteljski objekti. Također, preporučuje se nošenje maski na licu u zatvorenim prostorima, navode u istarskom nacionalnom parku.

Osim s vodičima, od ove godine, samostalni obilasci otoka Veliki Brijun mogući su uz dodatni sadržaj za posjetitelje, novu mobilnu aplikaciju Brijuni Pocket Guide (Brijunski džepni vodič). Uz zanimljivosti NP Brijuni u aplikaciji su prikazane galerije fotografija te GPS oznake lokacija. Obilazak Velikog Brijuna korisnicima poboljšavaju i oznake s brojem te QR kodom pojedine točke, postavljene na otoku, na svim lokacijama obuhvaćenima aplikacijom.

Brijuni Pocket Guide može se preuzeti na Android i iPhone uređajima. Posjetiteljima se preporučuje preuzimanje aplikacije prije dolaska na otok kako bi se unaprijed upoznali s njenim značajkama. Aplikaciju je moguće preuzeti sa sadržajem na hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, španjolskom i ruskom jeziku. Ulaznice za NP Brijuni moguće je kupiti on line putem web stranice. On line kupljene ulaznice nije potrebno printati, dovoljno je pokazati digitalnu ulaznicu na mobilnom uređaju pri ulasku na brod. Za kupnju ulaznica u poslovnici NP Brijuni u Fažani potrebna je prethodna rezervacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:23