Okrupnjavanje na tržištu plina

HEP Plin preuzeo mrežu i kupce virovitičkog Plina Vtc u akviziciji od 19,6 milijuna kuna

Iz HEP-a najavljuju kako će nastaviti s preuzimanjem plinske mreže i tvrtki za opskrbu
Potpisnici ugovora o kupoprodaji poslovnih udjela u društvu Plin Vtc
 Privatni album

Preuzimanjem virovitičke tvrtke Plin Vtc, HEP Plin povećao je svoj tržišni udio za 7377 novih kupaca i 379 kilometara plinske distribucijske mreže u Virovitičko-podravskoj županiji. Prema jučer potpisanom ugovoru sa bivšim vlasnicima Plina Vtc, HEP Plin je za preuzimanje virovitičke trvtke platio 19 milijuna i 650 tisuća kuna.

- Preuzimanje društva Plin Vtc dio je strategije HEP grupe, koja je usmjerena daljnjem razvoju plinskog poslovanja te aktivnom sudjelovanju u procesu okrupnjavanja na hrvatskom plinskom tržištu. Ovom akvizicijom, HEP Plin je potvrdio položaj jednog od vodećeg distributera i opskrbljivača plinom u Hrvatskoj – poručio je nakon potpisivanja ugovora predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d. Frane Barbarić.

Opskrbljivačka mreža Plina Vtc biti će priključena na postojeću mrežu HEP Plina, ukupne duljine 2.700 kilometara, koja se nalazi na području Osječko-baranjske, Požeško-slavonske i dijela Virovitičko-podravske županije. Dosadašnji vlasnici Plina Vtc bili su grad Virovitica te općine Lukač, Špišić Bukovica, Gradina i Suhopolje, opskrbu čijih će stanovnika plinom sada preuzeti HEP.

U HEP-u ističu kako se najnovija akvizicija u Virovitičko-podravskoj županiji naslanja na prošlogodišnje preuzimanje distribucijske mreže od općine Feričanci u Osječko-baranjskoj županiji, te najavljuju kako će nastaviti s preuzimanjem plinske mreže i tvrtki koje su opskrbljivači plinom.

- Dugoročni planovi HEP Plina usmjereni su na izgradnju dodatne plinske mreže te uvođenje novih tehnologija, poput daljinskog očitanja i 'pametnih' plinomjera, čime se osiguravaju temelji za daljnje povećanje broja kupaca, količine distribuiranog plina i povećanje kvalitete usluge - najavljuju iz HEP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:48