Padaju cijene

Grci nude ljetovanja jeftinija i za 70 posto, provjerili smo kakva je kod nas situacija

Noćenje u Baškoj Vodi je, primjerice, jeftinije od onog u Firenci
Hoteli
 Screenshot

Nakon što su britanske vlasti za vikend odlučile ukinuti obvezu karantene za većinu europskih zemalja, booking stranice našle su se pod velikim pritiskom britanskih turista.

Tako je, primjerice, treća najpopularnija stranica za booking smještaja u Španjolskoj, inače, britanska najpopularnija destinacija za ljetovanje, Spain-holiday.com oborila mjesečni rekord u broju rezervacija s rastom od 42 posto. TUI, najveći britanski turoperator, također je prijavio rast od 50 posto u bukingu u odnosu na prošli tjedan.

Britanci su poznati kao gosti koji uglavnom odsjedaju u hotelima, a na taj su val ovaj vikend skočile Francuska, Grčka i Italija nudeći popuste na smještaj od čak 70 posto. Tako se pregledom booking stranica može naći ekskluzivni smještaj u hotelu Corfu Palace na Krfu za 312 dolara (oko 2000 kuna) po osobi, a u Firenci nude popust od 62 posto za hotel od četiri zvjezdice u kojem noćenje po osobi stoji 50-ak dolara (oko 350 kuna).

I na Jadranu padaju cijene

Što se Hrvatske tiče, može se reći da je i tu sezona popusta krenula. Letimičnim pregledom promotivnih stranica pronašli smo upola jeftinije smještaje na destinacijama inače poznatima po paprenim cijenama.

Na Korčuli, primjerice, u hotelu s četiri zvjezdice tri noćenja s polupansionom za obitelj s jednim djetetom do osam godina stoji 2.500 kuna. Kako piše na stranici, to je popust od 54 posto u odnosu na inače, a vrijedi kroz cijeli srpanj i kolovoz. Za tjedan dana i iste uvjete, obitelj će platiti 6.200 kuna.

Odsjedanje u hotelu s četiri zvjezdice u Baškoj Vodi, s doručkom i večerom, sada košta oko 250 kuna po osobi. Odnosno, dva noćenja za obitelj s jednim djetetom ukupno 1500 kuna.

Na makarskoj rivijeri ponuda za dvije osobe u hotelu s četiri zvjezdice i all-inclusive ponudom stoji dvije tisuće kuna za dva noćenja, spušteno, kako stoji, s cijene od 3800 kuna. To vrijedi za početak srpnja. U kolovozu, pak, cijena će biti 3000 kuna, što je popust od 32 posto u odnosu na regularnu cijenu od 4500 kuna.

Na Hvaru sedmodnevno noćenje u polupansionu za obitelj s jednim djetetom stoji pet tisuća kuna, što je popust od gotovo 50 posto. Ova ponuda vrijedi od početka srpnja pa do kraja kolovoza.

Hotel u Tribunju, pak, nudi popust od 56 posto. Tako će pet noćenja s polupansionom u smještaju s tri zvjezdice obitelj stajati oko 2000 kuna. To, naime, vrijedi u predsezoni i postsezoni, a u kolovozu je cijena 3500 kuna.

I Dubrovnik računa na domaće

U Poreču u hotelu s tri zvjezdice ljetovanje će stajati 2.219 kuna za pet noćenja. To je ponuda za 2 osobe u terminu od početka lipnja do sredine srpnja i 26. kolovoza do sredine rujna, a cijena je za te termine, kako stoji inače 55 posto veća.

Nisu ni ekskluzivne destinacije ostale pošteđene. Umjesto za više od 10 tisuća kuna, par ovo ljeto može tjedan dana provesti u Dubrovniku za samo 5.000 kuna, u polupansionu, u hotelu s četiri zvjezdice. Također, besplatno može koristiti i sve hotelske sadržaje uključujući unutarnji bazen, jacuzzi, finsku saunu, parnu kupelj i kardio sobu.

Ako je i to preskupo, drugi dubrovački hotel, s tri zvjezdice, smješten uz samu plažu, nudi petodnevni odmor u polupansionu za dvije osobe za samo 3.600 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. listopad 2021 02:55