Izbjegli plaćanje poreza

Franjevci pokrenuli biznis, parkiranje naplaćuju milodarom

Ne zna se točno kada je samostan pokrenuo biznis s parkiranjem, no neki korisnici njihovih usluga pričaju da plaćaju 500 kuna mjesečno za rezervirano mjesto
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Novost na tržištu pružanja usluga parkiranja uveli su u pulskom samostanu sv. Franje. Naime, u njihovom se dvorištu, u koje se ulazi iz Ulice Castropola u starom gradu, parkiranje ne plaća SMS-om ili kovanicama na automatu. Pulski franjevci su se dosjetili parkiranje naplaćivati, kako oni kažu, milodarom, piše Glas Istre. Jer ipak je riječ o ilegalnom parkiralištu pa bi izdavanje računa predstavljalo neprijeporan dokaz da se ljudi iz Crkve bave nezakonitim rabotama.

Ne zna se točno kada je samostan pokrenuo biznis s parkiranjem, no neki korisnici njihovih usluga pričaju da plaćaju 500 kuna mjesečno za rezervirano mjesto u dvorištu, koje se, zajedno sa samostanom, prostire na gotovo pet tisuća kvadrata. Na ilegalnom je parkingu trenutno nešto više od 50 automobila, puno njih sa stranim registarskim oznakama, ali je nejasno koliko ih pripada onima koji žive i rade u samostanu.

Ako se uzme da je cijena od 500 kuna mjesečno podjednaka za sve korisnike, kojih je, recimo, 50, dolazi se do toga da samostan utrži čistih 25 tisuća kuna mjesečno, odnosno 300 tisuća godišnje bez da plati i lipe poreza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 23:43