Investicija

FOTO Valamar otvorio inovativni i tehnološki napredan projekt vrijedan 29 milijuna kuna

Dnevno može pripremiti do 25.000 obroka za goste uz najviše standarde zdravstvene sigurnosti i ispravnosti
Centralna kuhinja
 Valamar

Valamar Riviera otvorila je jedinstvenu Centralnu kuhinju u Vinežu kraj Labina koju čini najveći proizvodni pogon i distributivni centar u funkciji hotela i ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj. U ovaj inovativni i tehnološki napredan projekt, koji će osigurati opskrbu čak dvadesetak Valamar hotela i devet kampova s pripadajućim ugostiteljskim objektima za destinacije Poreč, Rabac i Krk, Valamar je protekle zime investirao oko 29 milijuna kuna. Centralna kuhinja Vinež u svibnju je postala i okosnica Valamarovog novog projekta Valfresco Direkt, online trgovine koja na jednom mjestu okuplja lokalne proizvođače vina, maslinovih ulja, svježeg voća i povrća, mesa i ribe, s dugogodišnjom tradicijom u proizvodnji zdravih i kvalitetnih namirnica.

Valamar
Radnici centralne kuhinje

Centralna kuhinja i distributivni centar Vinež je središnje mjesto za otkup i obradu svježih domaćih namirnica, a vrši se i priprema gotovih i polugotovih proizvoda. Ovaj moderni pogon opremljen vrhunskom tehnologijom koji se prostire na 3.400 m2 površine, osigurava bržu i jednostavniju pripremu hrane uz rasterećenje hotelskih kuhinja u Valamarovim objektima posebice u smislu obrade svježih namirnica, kao i ujednačenu kvalitetu te uštedu energije i niže troškove nabave.

Valamar
Centralna kuhinja

Dnevno može pripremiti do 25.000 obroka za goste uz najviše standarde zdravstvene sigurnosti i ispravnosti. Više od stotinu djelatnika radi u Centralnoj kuhinji Vinež u dvije smjene svih sedam dana u tjednu, što osigurava visoku produktivnost.

Valamar
Skladište centralne kuhinje

Valamar je kao društveno odgovorno poduzeće usmjeren na održivost pa je stoga cijeli proizvodni pogon projektiran na ekološki prihvatljiv način u okviru inicijative Zeleni Valamar. Centralna kuhinja Vinež koristi sustav nadzora i upravljanja rashladnim komorama uz ekološki prihvatljiv CO2 umjesto freona, održivi sustav centralne pripreme i omekšavanja vode te selektivno odvajanje i recikliranje otpada.

Valamar
Ulaz u centralnu kuhinju

Pružanje autentičnih doživljaja u turizmu jedan je od strateških ciljeva Valamara pri čemu je važno kontinuirano ulagati u kvalitetu, lokalnu proizvodnju i ponudu hrane i pića. Prošle godine je udio domaće hrane i pića u Valamarovim hotelima, kampovima i restoranima dosegao 73%, što potvrđuje ulogu turizma kao snažne poluge za tržišni plasman domaće poljoprivrede i gospodarstva. Najnovije ulaganje Valamara potiče snažnije povezivanje turizma i poljoprivrede te olakšava vrhunskim lokalnim proizvođačima plasman proizvoda domaćim i stranim gostima.

Valamar
Centralna kuhinja Valamara

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. studeni 2022 07:45