Energetska učinkovitost

FOTO Hotelu Medena d.d. dodijeljeno 11,1 milijuna kn bespovratnih sredstava iz fondova EU

Ovim projektom direktno se rješava problem energetske neučinkovitosti stvaranjem uvjeta za eliminiranje gubitaka energije
Hotel Medena
 HM

Energetska učinkovitost visoko je na listi prioriteta Hotela Medena d.d. što potvrđuje i projekt ‘Hotel Medena – Nova energija’ ukupne vrijednosti 34.912.938,26 kn koji je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosom od 11.170.747,45 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a dodijeljen je u okviru natječaja ‘Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u uslužnom sektoru’.

‘Stalna briga o zaštiti okoliša, povećanju energetske učinkovitosti i korištenju obnovljivih izvora energije jedna je od temeljnih komponenti održivog razvoja i važan čimbenik u hotelskoj industriji. Iz tog razloga smo izuzetno zadovoljni što smo realizirali projekt ‘Hotel Medena - Nova energija’ koji će pridonijeti ostvarenju energetskih ušteda kroz povećanje učinkovitosti korištenja energije te će ostvariti značajne uštede u našem poslovanju. To sve zajedno ide u prilog promociji održivog razvoja turizma u njegovu širem okruženju, ali i promociji samog hotela’, izjavili su iz Hotela Medena.

Projekt je sufinancirala Europska unija u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a realizacija projekta započela je u siječnju 2014. godine te će trajati do kraja lipnja 2021. godine.

HM

Ovim projektom direktno se rješava problem energetske neučinkovitosti stvaranjem uvjeta za eliminiranje gubitaka energije kroz obnovu ovojnice dijela energetski troškovne cjeline, zamjenu unutarnje i vanjske rasvjete energetski učinkovitijom, ugradnjom solarnih kolektora te rekonstrukcijom kotlovnice s ciljem prelaska na dizalicu topline zrak - voda.

Time će se, prema njihovoj računici, uštedjeti isporučena energija energetski troškovne cjeline ‘Energetska učinkovitost’ za 1.070.089 kWh, povećati udio obnovljivih izvora energije u bruto konačnoj potrošnji za 1.806.966 kW te smanjiti CO2 za 62 posto.

O Hotelu Medena

Hotel Medena jedan je od najpoznatijih hotela na ovom području, izgrađen 1971. godine, s dugogodišnjom tradicijom u smještaju i ugostiteljstvu za klijente iz cijelog svijeta. Smješten je pored Trogira u Splitsko-dalmatinskoj županiji koja se smatra jednom od glavnih turističkih i kulturnih središta Hrvatske. Svojom veličinom i opremom pruža sve potrebno za održavanje velikih sastanaka, konferencija, seminara, sportskih priprema, banketa, team buildinga i ostalih usluga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. kolovoz 2022 02:46