NAJBOLJI EU PROJEKT 2022.

Zagreb: Rekonstrukcija i prenamjena zgrade bivše Vojne bolnice za potrebe glazbene škole/Glazbeno učilište Elly Bašić

Ukupna vrijednost projekta bila je 30.652.624 kuna

Glazbeno učilište Elly Bašić

Razvojna agencija Zagreb predložila je u izbor za najbolji EU projekt u kategoriji Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici projekt Rekonstrukcija i prenamjena zgrade bivše Vojne bolnice za potrebe glazbene škole/Glazbeno učilište Elly Bašić.

image

Najbolji EU projekt

U sklopu projekta obuhvaćena je revitalizacija prostorija vojne bolnice u Vlaškoj ulici u Zagrebu, koje ima status kulturnog dobra, kao brownfield lokaliteta. Projektom je povećana kvaliteta života stanovnika gradske četvrti, smanjeni su troškovi Grada i Glazbenog učilišta premještanjem ustanove u prostore čiji je vlasnik Grad Zagreb, ojačani razvojni kapaciteti Glazbenog učilišta te je povećan i nadalje se povećava broj educirane djece na kraju svake školske godine.

Projekt se je provodio od studenoga 2017. godine do rujna 2020. godine. Nositelj projekta bio je Grad Zagreb. Ukupna vrijednost projekta bila je 30.652.624 kuna, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 26.054.731 kuna, dok su vlastita sredstva bila 4.597.893 kune.

image

Glazbeno učilište Elly Bašić

Projektom su smanjeni dosadašnji troškovi zakupa učionica i dvorana za održavanje redovne nastave te koncertnih prostora za javnu djelatnost, a Grad Zagreb dobio je ustanovu koja je u skladu s europskim standardima.

Obnovom se je objekt spasio od propadanja te iskoristio njegov izniman potencijal podizanjem kapaciteta obrazovnih i kulturnih ustanova na području Grada Zagreba.

Novi prostori su u potpunosti funkcionalni i atraktivni te prilagođeni obrazovnoj i glazbenoj djelatnosti.

image

Glazbeno učilište Elly Bašić

Preseljenjem u novi prostor omogućena je bolja organizacija nastave, povećao se broj učenika i nastavnika, bolji su prostorni uvjeti, povećana je koncertna djelatnost, mogućnost organizacije stručnih usavršavanja, organizacije smotri i natjecanja, suradnje s ostalim glazbenim školama i stručnim udrugama.

image

Pokrovitelji Najboljeg EU projekta

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:35