NAJBOLJI EU PROJEKT 2022.

Zadarska županija: Prijavljen je projekt ‘SOS – Surađuj i ostvari sebe‘

SOS - Surađuj i ostvaruj sebe

SOS – Surađuj i ostvari sebe naziv je EU projekta prijavljenog od strane Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u izbor za najbolji EU projekt unutar kategorije Doprinos poduzetništvu. Kroz projekt je dodijeljeno 12 potpora za samozapošljavanje ukupne vrijednosti veće od 750 tisuća kuna.

image

najbolji EU projekt 2022.

Projekt se je provodio od svibnja 2018. godine do srpnja 2020. godine, a vrijednost mu je bila 1.925.883 kuna, od čega bespovratna 1.683.527 kuna, bez vlastitih sredstava. Nositelj projekta bila je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, a partneri Zadarska županija i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Zadar.

Pripadnici skupina koji se zbog svojih određenih karakteristika na tržištu rada nazivaju najranjivijima izašli su iz te skupine i zaposlili su se. Njihove kreativne i društveno korisne poslovne ideje koje su razvijali godinama zahvaljujući ovom projektu i dobivenim sredstvima napokon su i realizirane.

Uspjeh projekta očituje se i u smanjenju sveukupnog nezadovoljstva nezaposlenih pojedinaca koji su kroz ovaj projekt dobili vjetar u leđa za ostvarenje svojih ideja.

image

SOS - Surađuj i ostvaruj sebe

image

SOS - Surađuj i ostvaruj sebe

Tijekom provedbe projekta smanjenje nezaposlenosti nastojalo se doprinijeti kroz dva pravca: uz poticanje samozapošljavanja i poduzetništva podjelom financijskih potpora i edukacijom te kroz jačanje i pozicioniranje Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Zadarske županije. Uz to su aktivnosti uključivale edukacije mladih u srednjim školama, organizacije radionica te drugog po redu Zadar Youth Challenge-a.

image

SOS - Surađuj i ostvaruj sebe

Borba protiv nezaposlenosti ključan je izazov na lokalnoj, regionalnoj i u konačnici na nacionalnoj razini. Dodjelom potpora male vrijednosti za pokretanje kreativnih i društveno korisnih poslovnih ideja rezultiralo je samozapošljavanjem tih pojedinaca te smanjenju njihovog sveukupnog nezadovoljstva, a županija je, osim navedenog, obogatila svoju ponudu u vidu poduzetničke sfere. Osim toga, rezultati ovog projekta pridonijeli su ključnom izazovu na nacionalnoj razini odnosno sprječavanju mogućeg iseljavanja iz Hrvatske zbog potrage za boljim životom. Projekt je u konačnici pridonio smanjenju nezaposlenosti kao jednom od ključnih ciljeva Europske unije.

image

Pokrovitelji Najboljeg EU projekta 2022.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:39