NAJBOLJI EU PROJEKT 2022.

Zadarska županija: Izgrađen poduzetnički inkubator za kreativnu industriju s težištem na audiovizualnoj industriji i IT industriji

Ukupna vrijednost projekta bila je 30.283.031 kuna

Poduzetnički inkubator

Centar za kreativne industrije projekt je predložen u izbor za najbolji EU projekt u kategoriji Doprinos poduzetništvu od strane Ustanove za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija, koja je ujedno bila i nositelj projekta, a partner Zadarska županija.

image

Najbolji EU projekt

Kroz projekt je izgrađen, opremljen i uspostavljen specijalizirani poduzetnički inkubator za kreativnu industriju s težištem na audiovizualnoj industriji i IT industriji i s ciljem podizanja konkurentnosti tog sektora gospodarstva i povećanja zaposlenosti. Sva infrastruktura poduzetničkog inkubatora (multifunkcionalna dvorana, tonski studio, učionice, coworking prostor) je stavljena u funkciju, a svi poslovni prostori (uredi i cafe bar) predviđeni za zakup su zakupljeni od strane poduzetnika.

Ukupna vrijednost projekta bila je 30.283.031 kuna, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 21.155.493 kune, a vlastita sredstva 9.127.538 kuna.

Projekt se je provodio od rujna 2018. godine do listopada 2021. godine.

Glavne ciljne skupine u ovom projektu bili su mikro, mali i srednji poduzetnici iz sektora kreativnih industrija, kao i poduzetnici iz ostalih sektora te mladi u procesu obrazovanja i nezaposleni.

U Centru se nalazi poduzetnička potporna institucija Ustanova INOVAcija koja upravlja Centrom te koja je na raspolaganju korisnicima usluga Centra (stanarima i vanjskim korisnicima) kao i ispostava Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG-BICRO.

image

Poduzetnički inkubator

image

Poduzetnički inkubator

Projekt Centar za kreativne industrije pokrenut je zato što je sektor kreativne industrije prepoznat kao sektor koji ima značajan potencijal za razvoj u Zadarskoj županiji i RH. Da bi se taj potencijal i ostvario, potrebno je izgraditi sustav sveobuhvatne institucionalne i infrastrukturne podrške kao dijela poticajnih mjera za razvoj poduzetništva. Utvrđena je potreba za kontinuiranim formalnim i neformalnim usavršavanjem i kontinuiranom razmjenom znanja između industrije i obrazovnog sustava. Izgradnjom Centra za kreativne industrije stvorena je infrastruktura upravo za takvu razmjenu i razvoj međusektorske suradnje kroz specijalizirane edukacije i organizaciju događaja za ciljanu skupinu.

image

Pokrovitelj Najboljeg EU projekta

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 05:55