NAJBOLJI EU PROJEKT 2022.

Projekt Pozitivne vibracije: Podijeljeno je 10 potpora za samozapošljavanje, održane radionice, edukacije...

Ukupna vrijednost projekta bila je 1.788.844,96 kuna, u potpunosti financirana EU sredstvima

Radionica Pozitivne vibracije

 Gradonačelnik.hr

Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA, u kategoriji Doprinos poduzetništvu u izboru za najbolji EU projekt prijavila je projekt Pozitivne vibracije. Podijeljeno je unutar projekta 10 potpora za samozapošljavanje, održana radionica za osnaživanje i motiviranje nezaposlenih pripadnika ranjivih skupina za aktivaciju i ulazak na tržište rada te edukacije vezane za promociju i jačanje svijesti o poduzetništvu, revidirana je i usvojena postojeća Strategija razvoja ljudskih potencijala 2019. – 2023., organizirano i studijsko putovanje u Švedsku zbog prijenosa znanja i primjera dobre prakse...

image

Najbolji EU projekt

Provedba projekta počela je u svibnju 2018. godine, a završila u kolovozu 2020. godine. VIDRA je i bila nositelj projekta, a partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Virovitica, Gradska razvojna agencija Slatine i Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije d.o.o.

Ukupna vrijednost projekta bila je 1.788.844,96 kuna, u potpunosti financirana EU sredstvima.

Ciljne skupine projekta bilo je 80 nezaposlenih pripadnika ranjivih skupina, 10 korisnika koji su primili potporu pri samozapošljavanju i 22 člana Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Virovitičko-podravske županije.

Pružanje potpore osnivanju novih poduzeća i jačanje institucija koje pružaju potporu poduzetnicima je upravo ono što je bio cilj i čemu je ovaj projekt uspješno doprinio. Objavljena su dva poziva za sufinanciranje potpora male vrijednosti u svrhu samozapošljavanja te je podijeljeno 10 potpora za samozapošljavanje u ukupnom iznosu od 743.396,85 kuna za 10 osoba koje su pokrenule vlastiti poslovni subjekt. Revidirana je i usvojena postojeća Strategija razvoja ljudskih potencijala 2019. – 2023., organizirana su dva okrugla stola u Virovitici – online i fizički okrugli stol (umrežavanje lokalnih partnerstva za zapošljavanje iz Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Bjelovarsko-bilogorske županije iz javnog, privatnog i civilnog sektora). Pritom je organizirano i studijsko putovanje u Švedsku te opremljen ured i nabavljena informatička oprema za Tajništvo Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Virovitičko-podravske županije.

image

Pokrovitelji najboljeg EU projekta 2022.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 15:42