NAJBOLJI EU PROJEKT 2022.

Požeško-slavonske županija: prijavili je projekt Energetska obnova zgrade OŠ fra Kaje Adžića u Pleternici

Ukupna vrijednost projekta bila je 15.583.923,33 kune

Zgrada OŠ fra Kaje Adžića u Pleternici

U kategoriji Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije prijavio je projekt Energetska obnova zgrade OŠ fra Kaje Adžića u Pleternici.

Nositelj projekta bila je Županija koja je i osnivač škole, a projekt se je provodio od listopada 2018. godine do travnja 2021. godine.

Ukupna vrijednost projekta bila je 15.583.923,33 kune, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 13.491.179,16, a vlastita sredstva 2.092.744,17 kuna.

Završetkom projekta energetske obnove zgrade OŠ fra Kaje Adžića smanjila se je potrošnja energije čime su oslobođena sredstva za kvalitetniji sustav odgoja i obrazovanja. Korisnici škole dobili su ugodnije mjesto za boravak i rad, a istovremeno je porasla svijest o racionalnom gospodarenju energijom te smanjenju emisije CO2. Uz stvorene pretpostavke za kvalitetno održavanje nastavnog procesa, omogućen je i cilj širenja programa rada na suvremenije odgojne mjere temeljene na poboljšanju pristupa rada s djecom te na kontinuiranom radu na usavršavanju djelatnika škole.

image

Zgrada OŠ fra Kaje Adžića u Pleternici

image

Zgrada OŠ fra Kaje Adžića u Pleternici

Energetskom obnovom zgrade škole izravno se doprinijelo uštedi u godišnjoj potrošnji toplinske energije od 81%, te je zgrada škole iz energetskog razreda "D" preša u energetski razred "A". Također, provedbom projekta energetske obnove na zgrade škole povećala se toplinska zaštita krova iznad grijanog prostora, povećala se toplinska zaštita vanjskih zidova i podova prema tlu te se zamijenila vanjska stolarija.

Uz takav obnovljeni prostor omogućen je kvalitetniji boravak i rad učenika i nastavnika, što zasigurno olakšava postizanje boljih rezultata u nastavi.

image

Zgrada OŠ fra Kaje Adžića u Pleternici

Požeško-slavonska županija kao osnivač obrazovnih, socijalnih i zdravstvenih ustanova u suradnji s Regionalnim koordinatorom razvoja Požeško-slavonske županije kontinuirano potiče i radi na energetskoj obnovi zgrada koje služe za zadovoljenje potreba svih građana. Do sada je kroz objavljene pozive koji se odnose na energetsku obnovu javnih zgrada ukupno realizirano 42 projekta kojim je 18 ustanova energetski obnovilo 36 zgrada, ukupne vrijednosti preko 100 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:27