NAJBOLJI EU PROJEKT 2022.

Grad Zagreb: prijavljen je projekt Integriran pristup skrbi za starije osobe u kući – CrossCare

Ukupna vrijednost projekta bila je 7.681.481 kuna

Integriran pristup skrbi za starije osobe u kući – CrossCare

U izbor za najbolji EU projekt Razvojna agencija Grada Zagreba prijavila je projekt Integriran pristup skrbi za starije osobe u kući – CrossCare u kategoriji Doprinos prekograničnoj suradnji.

Njegovom provedbom stvoren je kvalitetniji pristup uslugama zdravstvene i socijalne zaštite te formiran novi program za provedbu integriranog pristupa skrbi u kući, s posebnim naglaskom na ponudu sveobuhvatne usluge, koja uz zdravstvene obuhvaća i usluge socijalne zaštite. Tijekom projekta uobličen je program i način implementacije usluga radne terapije kao segmenta integrirane skrbi u kući za starije osobe koji je osiguran za 383 osobe i njihove obitelji tijekom protekle dvije godine.

image

Najbolji EU projekt 2022.

Ukupna vrijednost projekta bila je 7.681.481 kuna, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 6.529.259 kuna, a vlastita sredstva 1.152.222 kune.

Projekt se je počeo provoditi u rujnu 2018. godine, a završio u kolovozu 2020. godine. Nositelj projekta bio je Zavod za oskrbo na domu Ljubljana, a partneri - Grad Zagreb, Ustanova za zdravstvenu njegu u kući Zagreb, Centar za pomoč na domu Maribor, Mestna občina Ljubljana i Dom zdravlja Čakovec.

image

Integriran pristup skrbi za starije osobe u kući – CrossCare

Prvi ključni rezultat projekta bila je izrada cjelovitog, sadržajno dovršenog i u realnom okruženju isprobanog programa za izvođenje integriranog pristupa pomoći u kući za starije osobe kroz pružanje korisnicima integriranu skrb u kući. Drugi ključni rezultat projekta je bilo poboljšanje kompetencija i vještina osoblja u obavljanju zdravstvene i socijalne skrbi. CrossCare je i prenio provedbu integrirane skrbi u kući na područja izvan gradskih središta, u susjednim zemljama, Sloveniji i Hrvatskoj.

S obzirom da se je projekt pokazao kao dobra praksa, nastavljen je i počeo ga je od 2020. godine financirati Grad Zagreb.

image

Integriran pristup skrbi za starije osobe u kući – CrossCare

Zagovaranjem dostupnosti izvaninstitucionalnih usluga kroz ovaj Projekt, a u suradnji s drugim partnerima i pružateljima usluga, značajno se je doprinijelo zagovaranju modela kombinirane socijalne politike (welfare-mix), smanjenju siromaštva te unapređenju socijalne kohezije. Projekt je prepoznat i na razini nacionalnih ministarstava te je i na taj način osigurana vertikalna integracija institucija i veći teritorijalni opseg strukture suradnje tijekom provedbe.

image

Pokrovitelji najboljeg EU projekta 2022.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 01:54