CO donirao vatrogasce

Donacija Croatije vatrogascima: 850 pari čizama za novu sezonu borbe protiv požara

Čizme idu DVD-ovima iz pet županija u Dalmaciji i Lici
Vatrogasni zapovjednici i Uprava CO
 Privatni album

Čelnicima Hrvatske vatrogasne zajednice danas je uručena milijun kuna vrijedna donacija Croatia osiguranja namijenjena dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Lici i Dalmaciji. Riječ je o 850 pari profesionalnih čizama za DVD-ove Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske i Ličko-senjske županije koje su u pripremama za nadolazeću sezonu borbe protiv požara.

- Osim što temeljem Zakona o vatrogastvu izdvajamo oko pet milijuna kuna godišnje za vatrogasni sustav, želja nam je i ovom vrijednom donacijom dodatno pomoći rad naših vatrogasaca u priobalju – istaknuo je na svečanosti primopredaje donacije ličkim i dalmatinskim DVD-ovima predsjednik Uprave Croatia osiguranja Damir Vanđelić.

Zahvaljujući na donaciji, glavni vatrogasni zapovjednik države Slavko Tucaković izrazio je potrebu stalnog ulaganja u vatrogasnu opremu i njezina obnavljanja zbog, istaknuo je, vrlo zahtjevnih uvjeta u kojima vatrogasci rade.

- Pripreme protupožarne sezone teku prema planu, od početka godine već smo obavili preko sedam tisuća intervencija, a ova vrijedna donacija zasigurno će dobro doći na terenu i doprinijeti operativnoj spremnosti vatrogasaca. Stoga hvala Croatiji što nas vjerno prati već godinama – kazao je Tucaković.

Iz Croatia osiguranja ovim povodom napominju kako su troškovi šteta od požara i elementarnih nepogoda u stalnom porastu.

- Novac iz državnog proračuna te pomoć iz EU fondova namijenjena saniranju šteta u kriznim situacijama, ograničena su i nedovoljna. Prevencija i osiguranje imovine ključ su za smanjenje šteta – ističu u našem najvećem osiguravatelju.
Dodaju i kako studije Insurance Europe, krovnog europskog udruženja osiguratelja i reosiguratelja, ukazuju kako je u zemljama s visokim postotkom osigurane imovine utjecaj katastrofa na BDP manji, a oporavak puno brži.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:33