Rastući interes

Direktor HUT-a: 'Otvoreno je 231 hotel i 86 kampova, pozdravljamo odluku Vlade'

Brži prelazak granice odnosi se na državljane Slovenije, Mađarske, Austrije, Češke, Slovačke, Estonije, Latvije, Litve, Poljske i Njemačke
Istra Premium Camping Resort
 Valamar

Direktor Hrvatske udruge turizma (HUT) Veljko Ostojić pozdravio je odluku Vlade o liberalizaciji prelaska granica donesenu u četvrtak. Kaže da se time poslala jasna poruka da je Hrvatska turistički otvorena, a to je ključno za dolazak inozemnih gostiju.

Priopćenje HUT-a prenosimo u cijelosti.

'Današnja odluka Vlade o dodatnoj liberalizaciji prelaska granica za državljane zemalja koje imaju dobru epidemiološku situaciju ključna je za hrvatski turizam jer je Hrvatska jedna od prvih zemalja u Europskoj uniji koja je s najviše razine poslala jasnu poruku da je turistički otvorena. To je iznimno važno u ovoj fazi kada za Hrvatsku, zbog kvalitetne epidemiološke situacije, postoji rastući interes turista s naših tradicionalnih emitivnih tržišta.

Najavljena aplikacija, gdje će svi inozemni gosti unaprijed moći najaviti svoj dolazak i dobiti online sve epidemiološke upute kao i uvođenje posebnih traka na graničnim prijelazima za brži prijelaz, dodatni su poticaji za dolazak inozemnih gostiju ove sezone.

Brži prelazak granice odnosi se na državljane Slovenije, Mađarske, Austrije, Češke, Slovačke, Estonije, Latvije, Litve, Poljske i Njemačke, a oni čine značajan dio naših gostiju.

Hotelijeri i turistički djelatnici spremni dočekuju goste. Trenutno su otvoreni 231 hotel i 86 kampova, a u narednim danima otvorenje dodatnih kapaciteta najavile su sve vodeće turističke kompanije. Svi standardi sigurnosti boravka gostiju implementirani su u smještajne objekte, restorane i ostale turističke sadržaje prema preporukama hrvatskih epidemiologa, Svjetske zdravstvene organizacije i s obzirom na preporuke s ključnih emitivnih tržišta.

Hrvatska je cijelo vrijeme trajanja epidemije vrlo efikasno upravljala krizom, te je prema ocjenama međunarodnih organizacija među najuspješnijim zemljama u upravljanju s Covid krizom. Novi slučajevi zaraze trenutno se pojavljuju samo sporadično te Hrvatska ima jednu od najboljih epidemioloških situacija na Mediteranu, zbog čega je vodeći svjetski mediji ističu kao jednu od najpoželjnijih turističkih destinacija'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. prosinac 2023 23:43