Reportaža

'Često zateknem tri generacije kako na polju zajedno beru krastavce i papriku'

Proizvodne površine redovito se nadgledaju svakoga tjedna, dijelimo savjete i pomažemo s repromaterijalom Organizatorica otkupa za Podravku: Često zateknem tri generacije kako na polju zajedno beru krastavce i papriku
Vlatka Brlečić Vrabec
 Bruno Konjević / CROPIX
Proizvodne površine redovito se nadgledaju svakoga tjedna, dijelimo savjete i pomažemo s repromaterijalom Organizatorica otkupa za Podravku: Često zateknem tri generacije kako na polju zajedno beru krastavce i papriku

Ako vas ovih kasno proljetnih dana put dovede do Podravine među obiljem zelenila mogli biste se zabuniti u odgovoru na pitanje za što se koriste betonski i drveni stupovi na ograđenim parcelama.

Mnogi će reći da su ih obnovili i postavili proizvođači vina, ali ovi su stupovi na ravnim površinama neće dati tekuće plodove nego nešto što će završiti u tegli umjesto u boci. Riječ je, dakako, o kornišonima (francuski naziv za male krastavce za kiseljenje) koji ovih dana tek bacaju prve zelene izdanke na plodnim podravskim poljima.Za tri mjeseca, negdje polovinom kolovoza, oni će narasti i biti spremni za branje kao krastavci za kiseljenje koji će u samo nekoliko sati stići od polja do staklenke. Najzaslužniji za tu brzu transformaciju su Podravkini organizatori proizvodnje koji otkupljuju...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. prosinac 2025 17:10