BUSINESS OUTLOOK PARTNER

JGL i nezavisni stručnjaci udruženo će razvijati nove proizvode

Investiranjem 373 milijuna kuna u projekt Integra 2020 u JGL-u se stvaraju preduvjeti za iskorake u području razvoja novih proizvoda, a ekspertizu će ojačati i Znanstveno vijeće

Vijeće i Upravni odbor JGL-a

 Damirzamaklar

Ulaganje u dodatne proizvodne kapacitete, novi logistički centar, pilotno postrojenje za razvoj procesa, širenje istraživanja i razvoja, ciljana zapošljavanja, edukacije, razmjene znanja i suradnje na brojnim područjima... Sve to, usred jedne od najvećih globalnih kriza u svijetu, radi riječki JGL jer, kako kažu, kriza će proći, ali želja da rastu i razvijaju se neće nikad. Ta kompanija s globalnim dosegom je usred krize postala i najveća domaća farmaceutska kompanija, s više od milijardu kuna prihoda, većinom realiziranog na stranim tržištima. Nedavno pokrenut, veliki investicijski projekt Integra 2020, težak je 373 milijuna kuna, realizira se uz vlastita sredstva i kredit HBOR-a, a omogućit će rast proizvodnih kapaciteta u sterilnoj proizvodnji za čak 60 posto te će integrirati procese kvalitete, istraživanja i razvoja na jednoj lokaciji.

- Integra će nam omogućiti da značajno unaprijedimo procese istraživanja i razvoja, kontrole kvalitete, proizvodnje i skladištenja. Svjesni smo da u našem poslovanju nema stajanja, ako želimo učvrstiti i pojačati tržišne pozicije jer poslujemo u jako konkurentnom okruženju. Naše ambicije su velike i zato sada radimo sve što prepoznajemo potrebnim da idućih godina budemo još jači i uspješniji. Udružili smo snage sa stručnjacima u različitim područjima i zajedno radimo na procesima istraživanja i razvoja JGL-ovih budućih inovativnih proizvoda. Uzbudljivo je razdoblje pred nama i svi mu se jako veselimo - kaže Zdravka Knežević, direktorica Znanstveno-stručnih operacija JGL-a. Dodaje kako je nedavno osnovano Znanstveno vijeće JGL-a, kojim ona koordinira, a u kojemu je 10 međunarodno afirmiranih eksperata s bogatim praktičnim industrijskim iskustvom, regulatornim, kliničkim i akademskim znanjem iz dizajna farmaceutskih proizvoda, sustava i tehnologija dostave lijeka, farmakologije, pretkliničkih, kliničkih i regulatornih faza razvoja lijeka.

image

Projekt Integra

JGL

Znanstveno vijeće JGL-a će, kao nezavisno međunarodno tijelo, ojačati znanstveni profil projekata istraživanja i razvoja. Najveći fokus je na tri strateška terapijska područja JGL-a: gripi i prehladi, oftalmologiji i dermatologiji. Znanstveno vijeće JGL-a čine dr. sc. Jag Ahluwalia, liderica s više od 35 godina iskustva u regulatornim poslovima i kvaliteti, dr. sc. Andreas Bilstein, znanstvenik i generalni direktor tvrtke Ursatec, prof. dr. sc. Henning H. Blume, priznati stručnjak na širokom području biofarmaceutike, prof. dr. sc. Vasil Ivanovič Popovič, cijenjeni liječnik u Ukrajini, prim. dr. sc. Sonja Jandroković, pročelnica Dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije Klinike za očne bolesti KBC-a Zagreb, prof. dr. sc. Stipan Jonjić, pročelnik Zavoda za histologiju i embriologiju na Medicinskom fakultetu riječkog sveučilišta, prof. dr. sc. Jasmina Lovrić, dekanica Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, prof. dr. sc. Marina A. Mokronosova, voditeljica alergološkog odsjeka klinike I. I. Mechnikov u Rusiji, prof. dr. sc. Özgen Özer, voditeljica Odjela farmaceutske tehnologije na Farmaceutskom fakultetu sveučilišta Ege u Izmiru, te prof. dr. sc. Vladimir Trkulja, redoviti profesor farmakologije pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:39