KVALITETNA SELEKCIJA

Osigurajte rast organizacije digitalizacijom HR procesa

Digatalna rješenja su odličan alat za rješavanje nedostatka stručne radne snage i usmjeravanje kompanije prema uspjehu

SD Worx ilustracija

Gotovo svakodnevne tehnološke, generacijske i društvene promjene rezultirale su nedostatkom visokokvalificiranih zaposlenika na tržištu rada. Velikim dijelom nedostatak stručne radne snage izravna je posljedica povlačenja generacije baby boomera s tržišta rada i njihova odlaska u mirovinu, ali i općenito kontinuiranog trenda smanjenja radno aktivnog stanovništva u većini europskih zemalja. Nedovoljno obrazovanje, ubrzani razvoj tehnologije te povećanje broja poslova koji se obavljaju na pola radnog vremena svakako su dodatno utjecali na broj raspoložive stručne radne snage neđu mlađim generacijama. Na ove negativne trendove organizacije najčešće odgovaraju unapređenjem procesa zapošljavanja te provođenjem internih mjera i aktivnosti s ciljem optimiziranja trenutačnih procesa, dodatnog razvoja zaposlenika i povećanjem zadovoljstva na radnom mjestu, a sve kako bi zadržale postojeće zaposlenike. Digitalna rješenja za upravljanje ljudskim potencijalima HR liderima služe kao odličan alat kojim mogu olakšati rješavanje nedostatka stručne radne snage i usmjeravanje organizacija prema uspjehu.

AUTOMATIZACIJA ADMINISTRACIJE

HRnet je kompletno digitalno rješenje koje pojednostavljuje upravljanje HR procesima, izravno utječe na poboljšanje iskustva zaposlenika te optimizira upravljanje radnom snagom. Automatizacijom administracije HRnet omogućava zaposlenicima usredotočenost na osnovnu djelatnost kompanije i zadatke koji su zaista važni za postizanje organizacijskih ciljeva. Također, digitalizirani procesi zapošljavanja ne samo da štede vrijeme, već omogućuju organizacijama provođenje kvalitetnije selekcije i širenje mreže kandidata. Osim fokusiranosti na zapošljavanje, izuzetno je važno odlično poznavanje postojećeg kadra. HRnet rješenje nudi uvide u konkretne statistike, analize i metrike za procjenu radne učinkovitosti te kvalitetno upravljanje kompetencijama i edukacijama zaposlenika kako biste što bolje iskoristili i zadržali potencijal koji već imate te učinili svoje zaposlenike što učinkovitijima i sretnijima. Osim digitalizacije HR procesa, organizacije se često odlučuju i na outsourcing usluga kako bi optimizirale svoje resurse. Upravljanje obračunom plaća jedan je od najčešćih procesa koje se kompanije odlučuju predati u ruke vanjskih stručnjaka kako bi sebi osigurale mir i svojim zaposlenicima oslobodile dragocjeno vrijeme. Obračun plaća zahtijeva visoku dozu ekspertize zaposlenika koji ga obavljaju i ne ostavlja prostor pogreškama. Za kvalitetno upravljanje obračunom plaća nužno je odlično poznavanje procesa, zakona i regulativa te izuzetna pedantnost, točnost i brzina.

INOVATIVNA RJEŠENJA

SD Worx nudi europsku ekspertizu i više od 75 godina iskustva u pružanju usluga obračuna plaća te podržava kompanije ne samo u učinkovitom financijskom upravljanju, nego i u uspješnom snalaženju u izazovima koje nameće nedostatak raspoloživih stručnjaka. Nedostatak stručne radne snage složen je izazov koji zahtijeva inovativna rješenja. SD Worx nudi integralni pristup u rješavanju ovog izazova, od softverske podrške do outsourcinga HR usluga. Organizacije koje prihvate digitalizaciju i outsourcing brže i agilnije odgovaraju na tržišne trendove i očekivanja te stvaraju dinamičnu i otpornu radnu snagu spremnu na izazove budućnosti.

image

SD Worx 1 ilustracija

Sadržaj nastao u suradnji s SD WORX-om

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:11