NOVI CENTAR

Novo središte šopinga, logistike i biznisa na zapadu Zagreba: Gradi se velika poslovna zona Westgate Business Park

Westgate zona s novim Westgate Business Parkom najveća je privatna poslovna zona u Hrvatskoj

Jablanovec

 CROPIX

Na zapadu Zagreba nastaje velika poslovno-trgovačka aglomeracija pod nazivom Westgate Business Park. U tijeku je projektiranje prvih gospodarskih objekata koji će se nalaziti u okolini tog trgovačkog centra, a prvi "stanari" uselit će se u poslovne prostore tijekom 2024. godine. Novi objekti bit će namijenjeni projektima u logistici, distribuciji, light industriji te kampovima za istraživanje i razvoj (R&D).

Westgate zona najveća je poslovna zona u Hrvatskoj u privatnom vlasništvu, s obuhvatom od 3,5 milijuna stanovnika u manje od 90 minuta vožnje. Od toga je 560 tisuća stanovnika uži obuhvat Westgate zone na samo 15 minuta udaljenosti i pokriva zapadne dijelove Zagreba i Zagrebačke županije te južne dijelove Krapinsko-zagorske županije. Trenutačno zona nudi više od 52 hektara infrastrukturno opremljenog zemljišta za različite projekte u maloprodaji, zabavi, građevinarstvu i turizmu.

Odlična povezanost

Samo Westgate Business Park ukupno ima više od 450.000 kvadrata za razvoj novih projekata i objekata s ukupnim potencijalom od 270.000 kvadrata bruto izgradive površine, što je gustoća građenja od čak 60 posto. Sva zemljišta su opremljena komunalnom infrastrukturom (voda, struja, ceste) te je početak gradnje novih objekata moguć već u roku od šest mjeseci.

Business Park je udaljen sedam kilometara od Zagreba s kojim je povezan autocestom, državnom cestom i željezničkom prugom. Najbliža željeznička stanica, za putnički ali i teretni prijevoz, udaljena je 500 metara, a prometni čvor s ulazima i izlazima na autocestu se nalazi na južnom kraju Business Parka. Hrvatska 2023. ulazi u Schengen pa je dobro znati i da je Westgate Business Park smješten upravo na točki spajanja putova za zapad, jug i istok.

Lokacija i prometna povezanost pružaju izvrstan potencijal za razvoj različitih projekata, a posebnost je Business Parka i postojeći trgovačko-poslovni centar Westgate City u kojem će se, osim međunarodnih trgovačkih brendova, restorana i caffe barova, uskoro moći pronaći i uredi, IT kampus te niz drugih društvenih usluga kao što su medicinski centar, dental centar i vrtić.

image

Babycenter

CROPIX
image

Mobel land

CROPIX

Obiteljski centar

U srcu ove poslovne zone od oko 1,000.000 četvornih metara nalazi se trgovački centar Westgate Shopping City s više od 90.000 četvornih metara iznajmljive površine. Trgovački centar pozicioniran je kao obiteljski centar Hrvatske, u kojem se nalazi više od 200 poznatih maloprodajnih brendova koji uključuju modu, dječju opremu i namještaj, a bogata zabavna ponuda uključuje dječju unutarnju igraonicu, kuglanu, go-cart i desetak restorana i kafića.

image

Denis Čupić, vlasnik F.O. Grupe

CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:18