PRIZNANJE

ZŠEM među 200 najboljih MBA programa u svijetu i među 60 najboljih u Europi

QS ocjenjuje i publiciranje znanstvenih članaka, poduzetništvo studenata i alumna, zapošljivost studenata te povrat na ulaganje školarine i međunarodnost
Mato Njavro
 Tomislav Kristo/Cropix

Britanska savjetodavna institucija za visoko školstvo Quacquarelli Symonds (QS), veoma je cijenjena u svijetu, a svake godine provodi rangiranje svjetskih i europskih sveučilišta i fakulteta. Zagrebačka škola ekonomije i managementa, koja je 2013. godine AACSB akreditacijom ušla među 5 posto najboljih poslovnih škola u svijetu, i ove je godine potvrdila da je međunarodno relevantna, priopćili su iz ZŠEM-a.

Rangiranje QS-a počiva na ocjenama 42.639 akademika koji ocjenjuju akademsku reputaciju sveučilišta diljem svijeta te 53.792 poslodavaca koji svoje ocjene daju na temelju kvalitete alumnija pojedinih studija koji se zapošljavaju u gospodarstvu. Uza sve to, QS ocjenjuje i publiciranje znanstvenih članaka, poduzetništvo studenata i alumna, zapošljivost studenata te povrat na ulaganje školarine i međunarodnost.

Rezultati rangiranja sastavljeni su na temelju zapošljivosti (40%), poduzetništva i ishoda bivših studenata (15%), povrata ulaganja (20%), vodstva misli (15%), raznolikosti (10%).

ZŠEM MBA program osmišljen je kako bi potaknuo razmišljanje o trenutnim i budućim izazovima u menadžmentu i poslovnome svijetu. Vještine vođenja kod studenata razvijaju se kroz više dimenzija, što uključuje razvijanje strategije, procesa, organizacijskog ponašanja i etičkog vođenja poduzeća.

Na ZŠEM-u ističu kako su ponosni zbog velikog uspjeha svoga MBA studija koji je prepoznat i ocijenjen među 150 do 200 najboljih programa u svijetu. ZŠEM je prva visokoškolska ustanova iz Hrvatske kojoj je uspjelo ući u jedno od najprestižnijih svjetskih rangiranja (QS).

- Izuzetno smo ponosni što smo potvrdili našu poziciju u TOP 200 svjetskih MBA programa. Zahvalan sam našim alumnima, predavačima, studentima i svima onima koji su svojim trudom i radom pridonijeli ovom uspjehu. Posebno sam zahvalan poslodavcima koji su nas prepoznali kao poslovnu školu koja obrazuje kvalitetne zaposlenike na europskoj i svjetskoj razini. ZŠEM je posvećen kvaliteti na svim poljima, razvoju međunarodno obrazovanih nastavnika, no u središtu su uvijek studenti koje konstantno potičemo da ostvare svoj puni potencijal i razvijaju talente - istaknuo je u priopćenju dekan Zagrebačke škole ekonomije i managementa dr. sc. Mato Njavro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:44