PADAJU REKORDI

Zračna luka Split u srpnju će ostvariti promet od preko 730 tisuća putnika: Više nego rekordne 2019. godine

Splitska zračna luka oporavila od zastoj izazvanog pandemijom covida 19
Zadar, 060708.
Zadarska Zracna luka ove je subote i nedjelje imala rekordni broj putnika.Osim velikog broja zrakoplova low coast kompanija na aerodrom sletili i veliki ” Iljusini ” s 350 mjesta iz Rusije.
 Vladimir Ivanov/Cropix/Cropix

Ovog vikenda će kroz splitsku zračnu luku proći 215 zrakoplova i oko 56.000 putnika, što je na razini prošlog vikenda, a takav promet očekuje se i u prvom vikendu kolovoza, doznaje se u subotu od Mate Melvana, voditelja prihvata i otpreme Zračne luke Split.

To su najveći vikend prometi u ovoj godini u zračnoj luci u tri udarna srpanjska vikenda, dodao je.

Zračna luka Split u srpnju će, prema najnovijim pokazateljima, ostvariti promet od preko 730 tisuća putnika, što je više nego rekordne 2019. godine kada je bilo 723 tisuće putnika, rekao je Melvan za Hinu.

Po njegovim riječima, splitska zračna luka će u srpnju ostvariti i najveći promet putnika u usporedbi sa drugim hrvatskim zračnim lukama.

"Svi pokazatelji ilustriraju kako se splitska zračna luka oporavila od zastoj izazvanog pandemijom covida 19, ove godine sustižemo pa i prestižemo rekorde prometa iz 2019., prije nego što je zavladala pandemija", poručio je Melvan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:12